weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Άλλοι (Παπαδήμος) βραβεύονται, άλλοι (ΓΑΠ) απορρίπτονται…

Άλλοι (Παπαδήμος) βραβεύονται, άλλοι (ΓΑΠ) απορρίπτονται… | Newsit.gr

Η «εκσυγχρονιστική» παρέα μαζεύεται και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής.

Αυτή τη φορά για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία και στη χώρα γενικότερα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου του ΙΟΒΕ Οδυσσέα Κυριακόπουλου και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου στο Κεφαλάρι στην έδρα του Ιδρύματος Λάτση.

Παρόντες στη εκδήλωση ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, αλλά και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας και ο παρολίγον υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος της ΕΤΕ Βασίλης Ράπανος οι οποίοι θα μιλήσουν για τον φίλο τους πλέκοντας το εγκώμιο του.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστόν αν θα παρευρεθεί, αν και πιθανολογείται, και ένας ακόμη πρώην πρωθυπουργός και σημαντικό μέλος της «παρέας», ο Κώστας Σημίτης….

Την ίδια ώρα αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου αφήνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, αφού κύκλοι της διαμηνύουν ότι δεν θα περιελάμβαναν στους διδάσκοντες τον πρώην πρωθυπουργό στο πρόγραμμα «Angelpoulos Public Leaders Programme», στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αφού όπως τονίζουν «επιλέγονται αναγνωρισμένοι ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους».

Μάλιστα οι κύκλοι της πρώην «σιδηράς κυρίας» με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι: «Το Angelopoulos Public Leaders Programme, που ίδρυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο του Kennedy School of Government στο Harvard, δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες διοργανώσεις του Kennedy School of Government στο Harvard, όπου μετέχουν κατά καιρούς πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα. Και τούτο διότι το πρόγραμμα αυτό έχει μια ιδιαίτερη λογική, που απορρέει από την ανάμειξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Clinton Global Initiative που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και στόχο έχει να διαμορφώσει, σε διεθνή κλίμακα, πρότυπα ηγεσίας και δημόσιας προσφοράς».

Επισημαίνουν δε ότι: «Η λογική αυτή είναι να δίνει την ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένους πολιτικούς ηγέτες, που προσέφεραν πολλά ο καθένας στην χώρα του, και έχουν αναγνωριστεί γι αυτό, να αναζητήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες στο περιβάλλον του Harvard – και έτσι να συνεχίσουν την διαδρομή τους. Και να αναζητήσουν τρόπους, με τους οποίους αυτή η εμπειρία τους και η συγκεντρωμένη γνώση, μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί για ευρύτερη προσφορά σε σκοπούς κοινωφελείς.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα αναφέρουν ότι «η πρώτη επιλογή του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε – ο Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon, ο οποίος μόλις τώρα ολοκλήρωσε τη θητεία του, ένας άνθρωπος που συνδέθηκε με το οικονομικό άνοιγμα της χώρας του, αλλά και με την σημαντική καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια κρίσιμη εποχή – εκφράζει αυτήν ακριβώς την προσέγγιση. Οι John Kufuor, David Milliband και Tarja Halonen που έχουν ήδη επιλεγεί, παρομοίως».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζουν με νόημα «τα διάφορα άλλα προγράμματα του Harvard, όπως του Institute of Politics όπου έχουν βρεθεί διάφοροι Έλληνες πολιτικοί τελευταία, στηρίζονται σε μετάκληση ανθρώπων με δημόσιο ρόλο και εμπειρίες, για δημόσια συζήτηση ή και διδασκαλία, έχουν άλλη λογική, άλλα κριτήρια επιλογής.

Όπως διευκρινίζει και ο Πρύτανης του Kennedy School David Elwood, στο Institute of Politics η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει «αιτήσεις ή προτάσεις που κρίνονται από επιτροπή του IoP που αποτελείται βασικά από φοιτητές, κυρίως προπτυχιακούς (και όχι του Kennedy School) και η επιλογή βασίζεται σε αυτές τους τις συστάσεις. Το Angelopoulos Public Leaders Programme ακολουθεί και θα ακολουθήσει τη δική του λογική: να επιλέγει αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπανδρέου: Στο τελωνείο πιο πολύ τους ενδιαφέρει η ταυτότητα του Harvard παρά το ότι είμαι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά Σημίτη-Παπανδρέου: «Εγώ δεν είχα πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων και πρωθυπουργό»

Τα «βαριά» πόθεν έσχες – Βενιζέλος και Παπαδήμος οι πιο «πλούσιοι» μεταξύ αρχηγών και πρώην πρωθυπουργών – Όλη η λίστα

REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! – Διαψεύδει ο πρώην πρωθυπουργός

#TAGS MM