Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Allons enfants de la Patrie! Βενιζέλος και Τσίπρας σφάζονται στην ποδιά του Ολάντ!

Allons enfants de la Patrie! Βενιζέλος και Τσίπρας σφάζονται στην ποδιά του Ολάντ!

– Το παρασκήνιο του ραντεβού
– Γιατί δεν ανακοινώθηκε επίσημα από το ΠΑΣΟΚ
– Ποιά φράση του Αλέξη Τσίπρα εξόργισε τον Γάλλο Πρόεδρο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγα 24ωρα μετά τις γαλλικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας με τον αέρα του δεύτερου κόμματος ζήτησε να δει τον Φρανσουά Ολάντ. Το νεο γάλλο Πρόεδρο. Όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Ο κ.Ολάντ βλέπει μόνο αρχηγούς κρατών, είπαν από την γαλλική προεδρία και μια συνάντηση όπως έλεγαν με τον κ. Τσίπρα θα ήταν αντίθετη στο Πρωτόκολλο.

Μια πικρία έμεινε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κανείς δεν φανταζόταν την συνέχεια. Ο κ.Τσίπρας, πήγε την Δευτέρα στο Παρίσι και παρά το γεγονός ότι η καταγωγή του δεν είναι από τη Μάνη, επιτέθηκε στον Ολάντ μέσα στην έδρα του.

Του είπε μπροστά σε 150 και πλεον δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, να προσέχει να μην γίνει Ολαντρέου – δηλαδή σαν τον Παπανδρέου – γιατί ο γαλλικός λαός θα τον στείλει για διακοπές στο Μαρόκο, όπως έκανε με τον Σαρκοζί.

Η ενόχληση, λένε, ήταν μεγάλη στα Ηλύσια Πεδία και η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν εν πτήση για το Παρίσι.
Ενώ ήταν να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου των ευρωσοσιαλιστών στην Βρυξέλλες, μετά από πιέσεις και από την Αθήνα, κλείστηκε ραντεβού για σήμερα και μάλιστα στα Ηλύσια Πεδία.

Λένε, ότι το ραντεβού είναι ανεπίσημο, όμως το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει θα φτάσει.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι σαφές ότι ο κ. Ολάντ αποστέλλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Την ώρα λοιπόν που ο κ.Τσίπρας θα είναι στην χώρα της άλλης μεγάλης του αντιπάλου, της Ανγκελα Μέρκελ, ο κ.Βενιζέλος συζητά, έστω και ανεπίσημα με τον Φρανσουά Ολάντ, ίσως να φωτογραφηθεί και μαζί του και ίσως και να ακούσουμε μια δήλωση δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις Τσίπρα, από τα χείλη του Γάλλου Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Rendez – vous Βενιζέλου – Ολάντ στο Παρίσι!

Γκάφα Τσίπρα με Ολάντ: “Θα γίνει … Ολαντ-ρέου!” – video

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε