Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλογοσκούφης: «Δεν αρνήθηκα να δώσω στοιχεία στην Επιτροπή»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών διέψευσε πως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και γνωστοποίησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα τα καταθέσει στον πρόεδρο της Εξεταστικής.

Τη δική του απάντηση στην επιστολή του αντιπροέδρου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατος ο έλεγχος του πόθεν έσχες των υπουργών της Ν.Δ. τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της Siemens έδωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, σε γραπτή του δήλωση προς τον Τύπο, αφού πρώτα επανέλαβε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, τόνισε πως δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει στοιχεία για την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών.

«Είναι γνωστό, και το έχω καταθέσει στη αρμόδια Επιτροπή, ότι ουδεμία ανάμιξη ή εμπλοκή είχα στην υπόθεση των συμβάσεων της Siemens με φορείς ή επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου. Ουδεμία αρμοδιότητα μπορούσα να ασκήσω ως Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και βεβαίως ουδεμία αρμοδιότητα άσκησα. Παρόλα αυτά, δεν αρνήθηκα να παράσχω οποιοδήποτε στοιχείο, ακόμη και αναφορικά με την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών μου, που για λόγους ανεξήγητους σε μένα μου εζητήθη από τον Πρόεδρό της Επιτροπής.

Απαντώντας σε σχετική επιστολή του από τις 30 Ιουνίου 2010, τον ενημέρωσα για τα παραπάνω και τόνισα ότι παραμένω στη διάθεση της Επιτροπής για οποιοδήποτε στοιχείο μου ζητηθεί, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Στην έγγραφη αυτή απάντησή μου, την οποία δίδω στη δημοσιότητα, όχι μόνο δεν αρνούμαι αλλά προσφέρομαι να συνδράμω στο έργο της Επιτροπής.

Έκτοτε, ουδέποτε μου εζητήθη κάποιο στοιχείο ή διευκρίνηση, είτε από την Επιτροπή, στην οποία μάλιστα κατέθεσα στις 31 Αυγούστου, είτε από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή επιτροπή της Βουλής.

Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω να πλανάται οποιαδήποτε σκιά περί δήθεν άρνησής μου να παράσχω στοιχεία στη Βουλή, θα καταθέσω εντός της εβδομάδος αναλυτικά στοιχεία για την κίνηση των τραπεζικών μου λογαριασμών στον Πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής», αναφέρει η δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη.

Η επιστολή Αλογοσκούφη στον πρόεδρο της Εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη

«Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Σε απάντηση της από 30ης Ιουνίου επιστολής σας (η οποία παρελήφθη στο γραφείο μου το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2010), σας γνωρίζω ότι στα πλαίσια της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεων στις οποίες αναφέρεστε, και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ουδεμία αρμοδιότητα είχα ή μπορούσα να ασκήσω κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Μάρτιος 2004-Δεκέμβριος 2008) αναφορικά με προγραμματικές ή άλλες συμβάσεις με την εταιρία Siemens-Hellas, ακόμη και αν μου εζητείτο, πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη. Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, και ουδεμία χειρίστηκα ή υπέγραψα. Επομένως, είναι αδύνατον να προκύπτει οποιαδήποτε τεκμηρίωση σχετικής πράξης ή παράλειψής μου από τα στοιχεία του φακέλου, και ειλικρινά απορώ γιατί επιλέξατε να μου απευθύνετε αυτή την επιστολή.

Παρόλα αυτά, στο βαθμό που θα μπορούσα να συμβάλω στο έργο της εξεταστικής σας επιτροπής, είναι αυτονόητο ότι βρίσκομαι στη διάθεσή της για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων της χώρας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.
Γιώργος Αλογοσκούφης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε