Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλογοσκούφης κατά ΠΑΣΟΚ και… Δούκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών έκαναν λόγο για γκεμπελικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησαν σαφείς αιχμές κατά του Πέτρου Δούκα.

Εξοργισμένος με τα όσα ισχυρίστηκε ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης στην Εξεταστική για τα ομόλογα εμφανίζεται, μέσω συνεργατών του, ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων, ο μάρτυρας «έδειξε» ως υπεύθυνους το «ελληνικό δημόσιο» και «οι υπουργοί που υπέγραψαν», δηλαδή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μειμαράκης αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με γκεμπελικές μεθόδους που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Το γεγονός ότι ουδέποτε ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από την αρμόδια επιτροπή, αναφέρθηκε σε υπογραφή οποιουδήποτε ομολόγου από τον π. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος άλλωστε δεν είχε καμία σχετική αρμοδιότητα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από τις 6 αναφορές στο όνομα του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη κατά την κατάθεση του μάρτυρα, οι 3 έγιναν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες τρεις σε ερωτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του τύπου, “Ποια ήταν η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών”», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην υπουργού.

Και δεν παρέλειψαν να «φωτογραφίσουν» τον πρώην υφυπουργό, Πέτρο Δούκα.
«Άλλωστε ο κ. Αλογοσκούφης δεν έχει υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία έκδοση ομολόγων, αφού η αρμοδιότητα αυτή άνηκε αποκλειστικά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον αρμόδιο Υφυπουργό», σημείωσαν.

Πρόταση αποφυλάκισης του υιού Πρινιωτάκη

Την έξοδο από την φυλακή του Θόδωρου Πρινιωτάκη, ενός εκ των τριών υπευθύνων της “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕ” που κατηγορούνται για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου που αγόρασαν Ασφαλιστικά ταμεία το 2007, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η Εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Μαλούχου.

Η Εισαγγελέας, μετά από σχετική προσφυγή του κατηγορούμενου, προτείνει στο Συμβούλιο την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Θόδωρου Πρινιωτάκη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα.

Προσωρινά κρατούμενοι για την ζημιογόνα, σύμφωνα με την δικογραφία, αγοραπωλησία του ομολόγου παραμένουν και οι άλλοι δύο υπεύθυνοι της “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε