Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλογοσκούφης προς Καραμανλή και Σαμαρά: “Υπερασπιστείτε την πολιτική μας”

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιστολή στον πρώην και στο νυν πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλής και Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο πρωην υπουργός Οικονομικών,

Γιώργος Αλογοσκούφης ζητώντας τους να βγούν επιτέλους μπροστά και να υπερασπιστούν την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ οτι λέει ψέμματα για την πολιτική που ακολουθήθηκε από τη ΝΔ και κατηγορεί όμως και κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης οτι όχι μόνο δεν απαντούν σε όσα τους καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνούν και μαζί του.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή κυβερνητική παράταξη καλλιεργεί συστηματικά μία μυθολογία για την ελληνική οικονομία, με απώτερο στόχο να αποσείσει τις δικές της διαχρονικές ευθύνες, και να μηδενίσει το έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής μας θητείας, και εντάθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές λόγω και της διεθνούς κρίσης. Δυστυχώς, η μυθολογία αυτή αρχίζει πλέον να έχει ευρύτερη απήχηση.

Στο σημείωμα που σας επισυνάπτω απαντώ σε αυτή τη μυθολογία. Όπως θα δείτε, τεκμηριώνω ότι η παράταξή μας, παρά τα κάποια λάθη και παραλείψεις, έκανε σημαντικό έργο στην οικονομία στην περίοδο 2004-2008. Έργο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος. Η διεθνής κρίση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των αντιπάλων μας δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα να αξιολογηθεί αντικειμενικά αυτό το έργο. Ξεχνιέται ακόμη και το ότι το αποτέλεσμα των εκλογων του 2007 ήταν μια σημαντική επιβράβευσή του. Σε αυτό δυστυχώς έχουν συμβάλλει και δικά μας στελέχη, μη υποστηρίζοντας το ή ακόμη και προσχωρώντας στις απόψεις της κυβερνητικής παράταξης.

Είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε τρόπο να αξιοποιήσετε τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό το σημείωμα, ώστε να αρχίσει να αποκαθίσταται η αλήθεια γύρω από το κυβερνητικό έργο μας στην οικονομία.

Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να αναστείλλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η αποφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία, και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Με τιμή

Γιώργος Αλογοσκούφης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε