Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλογοσκούφης στο Newsit: “Αναξιόπιστη η ΝΔ”

– Σκληρή γλώσσα από τον πρώην υπουργό για το κόμμα του που τον κατηγορεί για την απογραφή
– Γ.Μιχελάκης: “Η απογραφή ιστορία που αφορά τον Αλογοσκούφη”
– Προσπαθούν να “αθωώσουν” τον Καραμανλή ρίχνοντάς τα όλα στον πρώην τσάρο
– Οργή στην κομματική βάση αλλά και σε βουλευτές

Οργισμένη ήταν η απάντηση του πρώην τσάρου της Οικονομίας σε όσα του καταλογίζει τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ για την απογραφή της οικονομίας.

Απαντώντας μέσω του Newsit ο κ.Αλογοσκούφης από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται είπε: “Η απογραφή ήταν κεντρική πολιτική επιλογή της ΝΔ το 2004. Αν η ΝΔ αποκηρύττει τις κεντρικές πολιτικές της επιλογές τότε δεν μπορεί να έχει καμία πολιτική αξιοπιστία”.

Στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ πρωταγωνιστεί η τωρινή ηγετική ομάδα η οποία προσπαθεί να παρουσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο τον εκτελεστή της απογραφής, κ.Αλογοσκούφη και να αθωώσει τον τότε πρωθυπουργό και εμπνευστή της απογραφής Κώστα Καραμανλή.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, προσπάθησε να διαχωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό από αυτό υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».

Συνεχίζεται δηλαδή το έργο στο οποίο ο Αντώνης Σαμαράς δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και περιορίζεται να χτυπά “το σαμάρι”.
Αποφεύγει επιμελώς, να μιλήσει γι’ αυτόν που έδωσε την εντολή. Γι αυτόν που κυβέρνησε επί έξι χρόνια την Ελλάδα.
Γι’ αυτόν που πήρε και την απόφαση της απογραφής!

Κι αυτό εξοργίζει πολλούς από τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι αρχίζουν να διαφοροποιούνται.

Ο βουλευτής Σερρών, της Ν.Δ. Αναστάσιος Καρυπίδης είπε οτι θεωρεί σωστή την απογραφή στην ελληνική οικονομία που έκανε το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Για μένα ήταν σωστή η απογραφή, διότι ανέλαβε μια κυβέρνηση κι έπρεπε να ξέρει τι ακριβώς έχει πάρει, τι οφείλουμε», είπε ο κ. Καρυπίδης στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Σε ερώτηση αν ήταν «έγκλημα» η απογραφή και για τις δηλώσεις που έκαναν για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο κ. Καρυπίδης απάντησε: «Όταν κατεβαίνουν από το άλογο κάποιοι λένε διάφορα πράγματα. Εμένα μου αρέσουν όταν είναι πάνω στο άλογο να λένε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος και άμα δεν συμφωνούν να αποχωρούν, να παραιτούνται και να φεύγουν».

Ο κ. Καρυπίδης επισήμανε ότι το 2004 κανένας στη Ν.Δ. δεν ήταν κατά της απογραφής και τόνισε πως το έργο του Κώστα Καραμανλή ήταν θετικό, με τα λάθη του.

«Γι αυτούς που γίνονται μετά Χριστόν προφήτες, όποιος και να είναι δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι βουλευτής. Εκλέγομαι από το λαό των Σερρών. Ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ., τον σέβομαι, τον ακολουθώ, τον εκτιμώ, πειθαρχώ στη Ν.Δ. Το τι λέει ο κ. Λαζαρίδης ή κάποιος σύμβουλος είναι δικό του θέμα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνώ κι εγώ με το είπε ο κ. Λαζαρίδης ή ο ένας και ο άλλος. Λέω την άποψη μου όμορφα και ελεύθερα».

Νωρίτερα και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε “υπερβολική”, τη φράση εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, περι ιστορικού λάθους.

    Ωστόσο, είπε πως “είτε χαρακτηριστεί εγκληματικό λάθος, είτε ιστορικό λάθος, είτε, όπως εγώ είπα, μία ατυχής απόπειρα, θεωρώ ότι αυτό που προέχει είναι το γεγονός ότι επιτέλους υπάρχει και αυτή η πόρτα ανοιχτή στην ΝΔ – να μπορούμε να κάνουμε κριτική αποτίμηση του παρελθόντος μας. Μπορούμε, λοιπόν, με θάρρος και με γενναιότητα να πούμε ότι αυτό δεν ωφέλησε την Ελλάδα; Ε’ αυτό το λέμε”.

 Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κώστας Τζαβάρας όταν ρωτήθηκε αν ήταν ακραία η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, δήλωσε: “Ακραίο όταν κάποιος εκφράζεται, δεν είναι τίποτα. Και ούτε μπορώ εγώ να κάνω κριτική στον κ. Μιχελάκη, όταν απλώς κάνει την ίδια διαπίστωση που κάνω και εγώ. Αν τώρα στις λέξεις θέλουμε να δώσουμε μία αυτόνομη οντότητα, θεωρώ ότι αυτό είναι μια υπερβολική αποκωδικοποίηση ενός μηνύματος”.

Ενας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, και υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απέφυγε να σχολιάσει την απογραφή Αλογοσκούφη, ωστόσο άφησε τις αιχμές του.

“Η αυτοκριτική έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, και αρκετά έχει αυτομαστιγωθεί η Ν.Δ. Τώρα, τη Ν.Δ. θα την κρίνετε για το νέο της λόγο, για το “Ζάππειο 2″, για το πρόγραμμα που θα εμφανίσει την επόμενη μέρα, για την επόμενη γενιά Ελλήνων. Ο λόγος του μέλλοντος θα κρίνει τη Ν.Δ”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαχωρίζει τον Καραμανλή από το «ιστορικό λάθος» η ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε