Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αν αυτή η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει”

Την παράταση του κυβερνητικού βίου πρότεινε ευθέως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια για εκλογολογία και κομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια” καθώς “αν αυτή η κυβέρνηση δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει”.

“Σήμερα παίζεται αν θα παραμείνουμε ή όχι στην Ευρώπη. Είναι, λοιπόν, χρέος και συμφέρον των κομμάτων που συγκατοικούν στην κυβέρνηση να συνεργαστούν ειλικρινά για να ξορκίσουν τον εφιάλτη της δραχμής και της εθνικής υποτίμησης” είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε σκληρή κριτική για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

“Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κριθεί οριστικά αν μας θέλει η Ευρώπη και αν εμείς θέλουμε την Ευρώπη. Από μας τελικά εξαρτάται. Ή θα υπογράψουμε τη νέα δανειακή σύμβαση δεσμευόμενοι στο πρόγραμμα δράσης και μεταρρυθμίσεων που αυτή συνεπάγεται για τα επόμενα τρία χρόνια ή θα πεινάσουμε εκτός Ευρώπης” ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα, ακόμη και με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Όπως είπε, δεν μπορεί να ξεχνάμε ότι στον ιδιωτικό τομέα έχουμε χιλιάδες ανέργους και απολυμένους.

Επίσης, τόνισε ότι ο ΣΕΒ δεν ζητά κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ούτε μείωση του κατώτατου μισθού, όπως έχει τεθεί το θέμα στη δημόσια συζήτηση το τελευταίο διάστημα. Πρότεινε, ωστόσο, στο πλαίσιο της τριμερούς διαπραγμάτευσης να συζητηθεί το θέμα των πρόσθετων παροχών, των μισθολογικών ωριμάνσεων και των ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πλειοψηφία – Καρατζαφέρης: Μας απειλείτε; Αυτό είναι πολιτικό πραξικόπημα

Τελευταία στιγμή δεν αποπέμφθηκε ο Λοβέρδος από την κυβέρνηση –…

Έμμεση Παρέμβαση Παπούλια υπέρ Παπαδήμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε