Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αναδίπλωση απο το Μαξίμου – Κανονικά η καθιερωμένη ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

– Προηγήθηκαν διαρροές για σκέψεις να μη γίνει η ομιλία
– Ακολούθησαν πιέσεις και αντρρήσεις απο κορυφαία στελέχη – Ολο το παρασκήνιο
– Σε συνέντευξή του ο πρωθυουργός βάζει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών
– Προαναγγέλλει δημοψήφισμα μέσα στο 2011

Επι τρεις και πλέον ώρες επικρατούσε μπάχαλο με το αν ο πρωθυπουργός θα εκφωνούσε ή όχι την καθιερωμένη ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Την πληροφορία μετέδωσαν εκτός απο ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα και η δημόσια τηλεόραση. Ακολούθησε “γιαλαντζί” διάψευση μέσω του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τελικά αργά το βράδυ του Σαββάτου πάλι κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν οτι η ομιλία Παπανδρέου θα γίνει κανονικά.

Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν με αφορμή το γεγονός οτι δεν δεν υπάρχει κάτι θετικό στον τομέα της οικονομίας το οποίο μπορεί να εξαγγείλλει, όπως συνηθίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αντίθετα μπορεί, αν χρειαστεί να πάρει και νέα πιο σκληρά μέτρα. Επίσης κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εισηγούνταν στον πρωθυπουργό να μην πραγματοποιήσει την ομιλία του.

Απορρίπτει την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη

Σίγουρος οτι η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί εμφανίζεται ο πρωθυπουργός σε συνέντυεξή του στη Real Νews που δημοσιεύεται την Κυριακή ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.

Ο κ. Παπανδρέου βάζει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών αναφέροντας πως “οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές”.Ο κ. Παπανδρέου στην ίδια συνέντευξη κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως ” έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ” καθώς όπως επισημαίνει “ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες”.

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δημοψήφισμα μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα και στους υπουργούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως τονίζει η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψάει για πραγματικές δίκαιες αλλαγές.

” Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού” τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αφήνει αιχμές για όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις καθώς όπως λέει θα χάσουν προνόμια τα οποία και απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. ” Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα”, δηλώνει στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως ” το πάρτι σε βάρος των επόμενων γενεών τελειώνει.”

Βάζοντας τέλος στα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως “αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας”. Παράλληλα τάσσεται και πάλι υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τον φοβίζει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αρκεί αυτή να συνοδευτεί με ένα βαθύτερο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πώς σχολιάζει η ΝΔ

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα Real News, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει ότι δεν προκύπτει τίποτα το καινούργιο, χαρακτηρίζει όμως κωμικό και τραγικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διερωτάται αν η ΝΔ επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

“Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές, ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου». προσθέτει ο κ. Μιχελάκης

.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε