Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανασχηματισμός και απολύσεις στο τραπέζι των τριών αρχηγών

Ανασχηματισμός και απολύσεις στο τραπέζι των τριών αρχηγών

Λίγο πριν την άφιξη της, μερικές ώρες πριν την άφιξη Ολάντ στην Αθήνα αλλά και ενώπιον χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο γίνεται η συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης στο μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί να … ανοίξουν σαμπάνιες στην αρχή για την επιτυχία της αύξησης σε σχέση με το αναμενόμενο των κονδυλίων, αλλά αυτά είναι τα εύκολα. Οι τρεις αρχηγοί πρέπει να συζητήσουν τα αγκάθια ενόψει τρόικας και όλες τις αστοχίες.

Οι τροϊκανοί επανέρχονται και θα ζητήσουν την εφαρμογή των αυτόματων αναπροσαρμογών του προγράμματος, αλλά το κύριο μενού περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν όλα τα πιθανά σενάρια και φυσικά τα κέρδη που μπορούμε να αποκομίσουμε ως χώρα απ’ την άφιξη Ολάντ αύριο στην Αθήνα, κυρίως σε επίπεδο στήριξης ώστε να χαλαρώσει κάπως το πρόγραμμα.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο που συνδέονται με την προοπτική του ανασχηματισμού.

Το ενδεχόμενο αυτό άνοιξε με διαρροές το κυβερνητικό επιτελείο την περασμένη εβδομάδα και φαίνεται πως πλέον είναι πιο κοντά από κάθε άλλη περίοδο.

Το φορολογικό πάντως είναι ένα ζήτημα που εξακολουθεί να φέρνει τριβές στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα: ”Δεν πάει άλλο με τους φόρους”

Πάγκαλος: Να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους

25.000 υπάλληλοι τραπεζών βλέπουν την έξοδο – Μειώσεις μισθών ως και 20%

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε