Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανασχηματισμός και κυβέρνηση τεχνοκρατών αλά Ιταλία;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πολλά σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι, αρκετά έχουν συμφωνηθεί και πολλά όμως θα κριθούν από τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ

Από το Μαξίμου λέγεται ότι μετά τις συναντήσεις του Λ. Παπαδήμου με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προέκυψε ότι ο ανασχηματισμός είναι επιβεβλημένος.
Τη στιγμή αυτή υπάρχουν τρία δεδομένα. Η Ν.Δ. δεν επιθυμεί (όπως από την πρώτη στιγμή) να μπει κοινοβουλευτικό της στέλεχος στην Κυβέρνηση.
Οι υπουργοί σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σχεδόν στο σύνολό τους θα μπουν στη μάχη της διαδοχής του κόμματος.
Ο ΛΑΟΣ τώρα πλέον δεν βλέπει με καλό μάτι τη συμμετοχή δικών του στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον έτσι όπως λειτουργεί.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν προς μια κατεύθυνση. Έναν ευρύτατο ανασχηματισμό με καρατόμηση αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών και ανάληψη ευθυνών σε βασικά υπουργεία προσώπων που ανήκουν στο χώρο των τεχνοκρατών.
Σχήμα που θυμίζει κατά πολύ την κυβέρνηση Μόντι στη γειτονική Ιταλία.
Με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. εξακολουθεί να κρατά εκτός κάδρου τα στελέχη της, οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώνουν δυσβάσταχτα πριν ανέβουν στο εσωκομματικό προεκλογικό μπαλκόνι και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ επίσης δεν έχουν τη φθορά μιας νεομνημονιακής κυβέρνησης…
Το ότι τα τρία κόμματα θα στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση είναι κάτι που υποτίθεται δεν … υπολογίζεται από τους πολίτες καθώς το κάνουν στη βάση της αναγκαιότητας για τη σωτηρία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
6 παραιτήσεις κυβερνήσεων μέσα σε ένα χρόνο!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε