Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ανασχηματισμός μαζί με τη δόση

Ανασχηματισμός μαζί με τη δόση

Το Μαξίμου είναι ικανοποιημένο απ’ την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα. Η δόση θεωρείται δεδομένη, μαζί και η επιμήκυνση και έτσι η Κυβέρνηση περνάει στο επόμενο στάδιο.

Ο κάβος των μέτρων λέει το Μαξίμου πέρασε. Τώρα ήρθε η ώρα της εφαρμογής και κάπου εδώ μπαίνει το θέμα της συνευθύνης.

Δεν αρκεί μόνο η στήριξη δια της ψήφου στη Βουλή η οποία φέρνει και αντιπολιτευτικά φαινόμενα.

Ο Α. Σαμαράς επιθυμεί την πλήρη συμμετοχή των άλλων δύο κομμάτων στο κυβερνητικό έργο και έτσι το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή πολιτικών στελεχών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο υπουργικό συμβούλιο.

Το ενδεχόμενο αυτό θεωρείται ήδη δεδομένο, παρά τους ισχυρούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Φώτης Κουβέλη μοιάζει να συμφωνεί.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Η επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών όλα δείχνουν ότι θα κλειδώσει τον ανασχηματισμό, όχι απαραίτητα σε επίπεδο προσώπων, αλλά συμφωνίας για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “Καίγονται” για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση καθώς αυτό θα αποτελέσει “μαξιλάρι” απέναντι στις αντιδράσεις. Συμμετοχή στελεχών της στο υπουργικό συμβούλιο θα δεσμεύσει τη ΔΗΜΑΡ και θα αποφευχθούν φαινόμενα όπως και αυτά κατά τη διάρκεια των δυο ψηφοφοριών στη Βουλή, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη συνοχή στην κυβέρνηση και ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στο ΠΑΣΟΚ με την απόφαση Σαμαρά να αλλάξει το νόμο της ιθαγένειας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε