Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Αηδόνης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που ο Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, ένας άλλος βουλευτής του κόμματος, ο Χρήστος Αηδόνης, ακολουθούσε τον αντίθετο δρόμο, αυτόν της αποχώρησης. Ευθύνες στον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ στην επιστολή παραίτησης.

Ο πρώην πια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Στη δισέλιδη επιστολή του, ο βουλευτής Δράμας τονίζει πως η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ “εκτέλεσε ηθικά” το ΠΑΣΟΚ και σημείωνει πως δε μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες της ηγεσίας του Κινήματος.

“Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.
Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών απο την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση”, αναφέρει στην επιστολή παραίτησης ο κ. Αηδόνης.

Επίθεται προσωπικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας “είχα την ψευδαίσθηση, οτι αυτές τις ευθύνες θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ´επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος”.

Ο κ. Αηδόνης ξεκαθαρίζει πάντως πως θα συνεχίσει να στηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση. “Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή”, τονίζει αλλά συμπληρώνει πως δε θα ψηφίσει άλλες “υφεσιακές πολιτικές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΗΔΟΝΗ

Όσο σκληρά ήταν τα λόγια του κ. Αηδόνη κατά του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του, άλλο τόσο σκληρή ήταν και η ανακοίνωση «απάντηση» του κόμματος.

«Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Αηδόνης δεν είχε κρύψει τη διαφοροποίησή του από τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα το ΠΑΣΟΚ “συνιστώσα της ΝΔ”, κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι παρέδωσε το κόμμα στον Αντώνη Σαμαρά.
Αντιδράσεις στους κύκλους της Ιπποκράτους είχε επίσης προκαλέσει η παρουσία του σε εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, στην Καλαμάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης

Η σιωπή του ΠΑΣΟΚ στα σκληρά λόγια του βουλευτή Αηδόνη

Ο Αηδόνης με σκληρά λόγια προκαλεί τον Βενιζέλο να τον διαγράψει

Έλουσαν με λύματα βόθρου το αυτοκίνητο του βουλευτή Χρήστου Αηδόνη! – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε