Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανησυχεί για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ ο Σαμαράς

Η υποχρηματοδόητηση του υπουργείου Εξωτερικών, που πλέον φτάνει μόλις στο 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού, απασχολεί τον πρόεδρο τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, το υπουργείο και συναντήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Σταύρο Δήμα. Επί δυο ώρες, η ηγεσία του υπουργείου και διπλωμάτες ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Στη δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης με τον Σταύρο Δήμα, ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει στενή παρακολούθηση και ουσιαστικοί χειρισμοί και επιλογές στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική, δεν έκρυψε όμως τη δυσφορία του για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του υπουργείου.

«Με απασχολεί πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών που φτάνει το 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Σ’ ένα υπουργείο τέτοιας σημασίας, το 0,17% πρέπει να ανατραπεί πέρα και πάνω από λιτότητες, πέρα και πάνω από κρίσεις που βαρύνουν την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε κ. Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για ελάχιστα χρήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δε θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για τις καταγγελίες Γιμλάζ, τόνισε όμως πως οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών τον έχουν καλύψει πλήρως.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά σε υπουργείο από την ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Η πρώτη ήταν στο ΥΕΘΑ, όπου υπουργός είναι ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΔ: «Κανείς δεν μιλά για εκλογές μετά το Πάσχα»

Απομακρύνονται οι εκλογές από τον Φεβρουάριο

Σαμαράς-Αβραμόπουλος στο ΥΕΘΑ, επεσήμαναν την “δημοκρατικότητα” των ΕΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε