Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Άνοιγμα Τσίπρα στη Ρωσία – Συμφωνίες με τη Μόσχα και διαφωνίες με την ΕΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια συνέντευξη με αρκετά μηνύματα προς τη Ρωσική αλλά και προς την Ευρωπαϊκή πλευρά έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρεται στην διαφωνία της νέας κυβέρνησης με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας αλλά και στις προοπτικές για νέες συνεργασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στη Μόσχα στις 8 Απριλίου και στη συνέντευξή του ξεκαθαρίζει κάποιουςν από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης αυτής αναφέροντας πως Αθήνα και Μόσχα μπορούν να έχουν “μια βάσιμη συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία”

Μάλιστα ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει την αλλαγή πλεύσης στην πολιτική της χώρας σε ό,τι αφορά στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από την Ε.Ε. λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

“Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα χτύπημα στις σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η χωρίς νόημα πολιτική των κυρώσεων εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στη συνέντευξή του στις μεγάλες οικονομικές συνέπειες που είχε το εμπάργκο για την ελληνική οικονομία, ενώ περιγράφει και το τι είπε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν. Τουσκ ο οποίος θεωρούσε δεδομένη τη στήριξη από την Ελλάδα των κυρώσεων.

“Κάλεσα τόσο αυτόν όσο και την Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα: Μην σκέφτεστε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δεδομένες, η κατάσταση έχει αλλάξει και τώρα υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και τώρα θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν πάρετε αποφάσεις” περιγράφει ο Α. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της διπλωματικής οδού χαρακτηρίζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε