Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ανταρσία Λοβέρδου! – Ζητεί να μην ψηφιστούν οι αλλαγές Αρβανιτόπουλου στο νόμο για τα ΑΕΙ!

Ανταρσία Λοβέρδου! – Ζητεί να μην ψηφιστούν οι αλλαγές Αρβανιτόπουλου στο νόμο για τα ΑΕΙ!

Με μια επιστολή που βρίσκεται στις θυρίδες όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος τους καλεί, αν δεν αποσυρθεί το νεο νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου που επι της ουσίας καταργεί το νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, να το καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ.Λοβέρδος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αντιμεταρρυθμιστική νομοθετική πρωτοβουλία που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Περιγράφοντας την διαφωνία του, λέει ότι είνει δυο οι λόγοι που είναι αντιεκπαιδευτική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης:

1ον: Υπάρχει διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικης νομιμοποιησης

και 2ον: Λέει ότι είναι απολύτως ο απολύτως λανθασμενος χαρακτήρας ορισμένων ρυθμισεων

Με αυτή την κίνηση ο κ.Λοβέρδος παίρνει το πλευρό της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία χθες μίλησε με σκληρά λόγια για την αλλαγή του νόμου και μαζί έρχονται απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος σήμερα αντέκρουσε τα περί «ύβρεως για τη Δημοκρατία» και το δριμύ «κατηγορώ» της πρώην υπουργού Παιδείας, όσον αφορά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην αλλαγή του νόμου, δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, η οποία έχει ψηφιστεί επίσης από το κοινοβούλιο, αλλά τώρα αναζητείται αλλαγή κάποιων όρων της.

«Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης, γιατί η Βουλή δεν έχει ευνουχιστεί ως προς το δικαίωμα της αυτό από καμία προηγούμενη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έβαλε κατά όσων προσεγγίζουν «τα θέματα από μία προσωπική και αποσπασματική οπτική γωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος:Αιχμές κατά Στουρνάρα – Τα 10 σημεία που κατέθεσε σε Σαμαρά

Μέχρι 8 Αυγούστου η τελική λίστα με τα μέτρα των…


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε