Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αντιδράσεις των κομμάτων για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Δείτε τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Για θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους κάνει λόγο ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. “Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και συνεργάζεται στενά με την τρόικα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί και συμφωνηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 και άρα οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι απολύτως υποκριτικές” καταλήγει η ανακοίνωση.

Για «δήθεν στάση αντίστασης» εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας την αποψινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.

«Λυπούμαστε γιατί οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα έστησαν ένα δραματικό σκηνικό επαπειλούμενου εργασιακού Μεσαίωνα ο οποίος τους επιτρέπει να αναπτύξουν μια δήθεν στάση αντίστασης και αντίδρασης προκειμένου, όλοι μαζί τις επόμενες ημέρες, να δηλώσουν την ικανοποίησή τους γιατί τελικά θα έχουν καταφέρει να μας επιστρέψουν στον 19ο αιώνα», δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.
Ο κ.Ζώης, υποστήριξε επίσης ότι «είναι προφανές ότι κανείς δεν πρόκειται να τους ευχαριστήσει και να τους ανταμείψει για αυτό το δήθεν επίτευγμα».

“Κουβέλης και Βενιζέλος παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα, μες στην αγωνία τους να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κομματίδιά τους. Ο Ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο και έχει ήδη αντιληφθεί πού μας οδηγούν τα εγχώρια φερέφωνα των διεθνών τοκογλύφων” σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ αναφέρει: «Μπροστά στις εξελίξεις που διαδραματίζονται, μία πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων: Γενικός συναγερμός για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας και όλοι στους δρόμους για να ματαιωθούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ».

Διαβάστε
Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει τις αξιώσεις των δανειστών για τα εργασιακά – Βενιζέλος: Σκόπιμα καθυστερεί η τρόικα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε