Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αντιδράσεις των κομμάτων στη διακαναλική Παπανδρέου

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Τις… εντυπώσεις έκλεψε ο Γ. Καρατζαφέρης που προέβλεψε το πολιτικό τέλος του Γ. Παπανδρέου.

ΝΔ: «Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός»

Έτοιμη για εκλογές δηλώνει η ΝΔ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο, απαντώντας ξεκάθαρα στο δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του. Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «πανικόβλητο» και τον καλεί να αφήσει το εμπόριο φόβου και να αλλάξει πολιτική. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί για αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα» δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτοπουλος μετά τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Όσον αφορά την πρόθεσή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν ο ίδιος το κρίνει απαραίτητο, από τη ΝΔ ξεκαθαρίζουν για πρώτη φορά πως είναι για όλα έτοιμοι. «Ας μην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η ΝΔ είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός δεν θα δεχθεί τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο.

Στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει πως ο λαός έχει λάβει την απόφασή του και θα στείλει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου.

ΛΑΟΣ: «Βρήκε παρτενέρ στο τάβλι ο Καραμανλής»

«Άλλη μια διακαναλική του πρωθυπουργού μέχρι τις εκλογές και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, που χαρακτήρισε φοβισμένο τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι ουδείς έγινε πιο σοφός και πιο αισιόδοξος από την συνέντευξη. Και κατέληξε: «Ευτυχώς που το Καστρί είναι κοντά στη Ραφήνα και έτσι ο κ. Καραμανλής βρήκε παρτενέρ στο τάβλι των συνταξιούχων. Είναι απλώς θέμα χρόνου».

ΣΥΝ: «Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πείθουν κανένα»

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Συνασπισμού στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου. Τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα γιατί φοβάται την οργή του λαού από την πολιτική του. Τα νέα μέτρα ωστόσο, θα έρθουν μετά τις 15 Νοέμβρη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το κατάπτυστο μνημόνιο, που φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησής του. Την ίδια στιγμή, δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη γνώμη των πολιτών με τις μικροπολιτικές παροχολογίες τύπου «Μαυρογιαλούρου» λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι συμφωνήσει με την τρόικα.

Η ευκαιρία που δίνεται στο λαό μας δεν θα πάει χαμένη. Θα δώσει στην κυβέρνηση το μήνυμα που της αξίζει. Θα καταψηφίσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ενθαρρύνει τις δυνάμεις της ανανεωτική και ριζοσπαστικής αριστεράς που, με τη συνάντησή τους με τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν νέους δρόμους και γεννούν ελπίδες για μια νέα πορεία του τόπου».

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, την ώρα που η κοινωνία ζητά δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν τώρα πια από κοινού, να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια ευρεία κομματική δημοσκόπηση. Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεωκοπίας, διαμορφώνει για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και διαιωνίζει τα αδιέξοδα. Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μετά από τη ΝΔ, δηλαδή “υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων” και “υπέρ ή κατά του Μνημονίου”, αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος».

Οικολόγοι Πράσινοι: «Η αυτοδιοίκηση, τι του φταίει»

«Με μικροπολιτικά παιχνίδια και με πειρατεία στην ψήφο για την αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός δείχνει να μη συνειδητοποιεί τις διαστάσεις της κρίσης. Αδυνατεί να καταλάβει ότι το μέλλον έρχεται πάνω στις ράγες του τρένου που ο ίδιος προσπαθεί να ξηλώσει, και ζητά λευκή επιταγή χωρίς καν προγραμματικές δηλώσεις. Αν όντως θέλει δημοψήφισμα, μπορεί άνετα να το οργανώσει χωρίς να ταλαιπωρεί την αυτοδιοίκηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε