Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

“Αντιμνημονιακό αμάλγαμα η πρόταση Τσίπρα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Τρίπολη, χαρακτήρισε αντιμνημονιακό αμάλγαμα την πρόταση Τσίπρα και κατηγόρησε τη ΝΔ για λαϊκισμό.

«Κάποιοι εκ του ασφαλούς δημαγωγούν, λαϊκίζουν και κάνουν τον έξυπνο», τόνισε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Τρίπολη, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία διάθεση να κυβερνά, να υφίσταται φθορά, να εισπράττει το πολιτικό κόστος και να προχωρά σε αντιδημοφιλείς επιλογές και οι άλλοι να κάνουν τον “έξυπνο”».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πολιτικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν το πει ο λαός καθαρά και στα ποσοστά και στις έδρες. «Αλλιώς ας κάνουν κυβέρνηση, εμείς εδώ θα είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Πρέπει να «λυθεί η παρεξήγηση» που καλλιεργείται ότι «μία» κυβέρνηση θα είναι δεδομένη στις 7 Μαΐου, όπως και μια συγκεκριμένη πολιτική, πράγμα που διευκολύνει κάποιους άλλους να δίνουν «δωρεάν ψήφο διαμαρτυρίας ή πίεσης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η πολιτική είναι δεδομένες και ο λαός πρέπει να απαντήσει με πλειοψηφία που ξεπερνά το 50%».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “αντιμνημονιακό αμάλγαμα” την πρόταση του κ. Τσίπρα («για πρωθυπουργία στην κα. Παπαρήγα, κι αν λείπουν πέντε, δέκα ψήφοι προσθέτουμε και τον κ. Καμένο»), σημειώνοντας ότι θεωρεί την γγ του ΚΚΕ πιο συγκρατημένη από τον κ. Τσίπρα, και τόνισε ότι το “εκτός ευρώ” δεν είναι παιχνίδι, καλώντας αυτούς που το προτείνουν να πουν αν εγγυώνται την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Κώστα Καραμανλή γιατί δεν είπαν τίποτα για την «πυρηνική καταστροφή του 2004-2009».

Αναφέρθηκε και πάλι στο πρόβλημα δημοκρατίας που αναφύεται από τον «κίνδυνο να δούμε στη Βουλή χιτλερικούς χαιρετισμούς», προσθέτοντας ότι «πρόβλημα δημοκρατίας, όμως, είναι και η άρνηση διαλόγου, καθώς ο φοβικός κ. Σαμαράς θέλει να ακυρώσει κάθε τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου- στη Βουλή μου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα επιχαίρει γιατί “μειώσαμε το χρέος”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή Βενιζέλου: Όσοι συμφωνούν ας έρθουν να κάνουμε ένα ντιμπέιτ

Επιμένει στις συνεργασίες ο Α. Τσίπρας – “Πόλεμος” ανακοινώσεων για τη συνεργασία με Καμμένο

“Μουρμούρα” στο ΠΑΣΟΚ για την κόντρα Βενιζέλου-Διαμαντοπούλου

Καμμένος κατά Παπανδρέου: Τώρα γύρισε από την Ευρώπη και το τζακούζι
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε