Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 292 εκατ. ευρώ στην Δυτική Αττική εξήγγειλαν Σπίρτζης – Δούρου

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 292 εκατ. ευρώ στην Δυτική Αττική εξήγγειλαν Σπίρτζης – Δούρου

Αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξήγγειλε ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο. Από την μεριά της η Ρένα Δούρου ανακοίνωση την διάθεση 292 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για την ανάταξη της περιοχής.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για διαχρονικό έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του περιβάλλοντος στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Μάνδρα πλημμύρισε, όμως τις προηγούμενες φορές δεν υπήρξαν θύματα, λέγοντας ακόμη πως «όλη η Ελλάδα είναι μια Μάνδρα».

Τα έριξε… στις κυβερνήσεις

“Από το 1945 ακόμη, το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης περνούσε μέσα από τον τότε οικιστικό ιστό της Μάνδρας, ενώ από τη δεκαετία του ’70 τα δύο ρέματα όχι μόνο δεν διευθετούνται, αλλά, αντιθέτως, εξαφανίζονται. Κάπου εκεί γίνεται και μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες της Μάνδρας … Με την επέκταση της πόλης το 1982, τα ρέματα εξαφανίζονται οριστικά και είναι αποκαλυπτικό αυτό που είπε ο υπουργός, τα δύο ρέματα της περιοχής (Σούρες-Αγ. Αικατερίνη) δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη και σήμερα“.

Παράλληλα τόνισε ότι έπεσε τόση πολλή βροχή τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου, ώστε μπορεί κανείς να κάνει λόγο για «φαινόμενο 50ετίας», ενώ παρά την περί του αντιθέτου φημολογία στο Όρος Πατέρας δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο καμένης γης, ανέφερε.

Εξήγγειλε μέτρα

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση για νομοσχέδιο στη Βουλή που θα… συμμαζεύει το χάος της διαδικασίας αδειοδότησης σε μια αρχή, ενώ προτεραιότητα παίρνουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα κυριότερα εγκλήματα είναι, κατά τον υπουργό Υποδομών, η εγκληματική αδιαφορία, η πλήρης απουσία εποπτικών οργάνων, τα ανεπαρκή έργα, οι μεγάλες αυθαιρεσίες με ευθύνη των Δήμων και των συναρμόδιων Υπουργείων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αλλά, όμως, «το νερό έχει ισχυρή μνήμη, όπως και ο ελληνικός λαός, κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος υπογράμμισε και την «ποιοτική διαφορά» της παρούσας κυβέρνησης από τις προηγούμενες: συνεργάζεται με όλες τις περιφερειακές διοικήσεις ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Μία από τις φωτογραφίες που ξεχώρισε ήταν αυτή του δημαρχείου Σαμοθράκης που είναι χτισμένο, και αυτό, σε ρέμα.

Δούρου: Έργα 292 εκατ. ευρώ στην περιοχή

Μέτρα, ύψους 292 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Δυτική Αττική εξήγγειλε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εκδήλωση με την οποία κορυφώνονται οι εργασίες του διήμερου περιφερειακού-αναπτυξιακού συνεδρίου για την ανάταξη της περιοχής. Μέτρα που γίνονται με τη συνέργεια της κυβέρνησης, τόνισε η κ. Δούρου στην ομιλία της στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις