Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου – Ανοίγει τα χαρτιά του στον Παπούλια – Αιφνιδιαστική συνάντηση με Παπαδήμο

Αντίστροφη μέτρηση για Παπανδρέου – Ανοίγει τα χαρτιά του στον Παπούλια – Αιφνιδιαστική συνάντηση με Παπαδήμο

– Το κούρεμα καθορίζει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
– Ειλημμένη απόφαση Παπανδρέου για παραίτηση και απο πρόεδρος πριν τις εκλογές
– Τι λένε οι πληροφορίες του Newsit
– Κίνηση 19 βουλευτών υπό τον Π.Ευθυμίου – Άμεση εκλογή Προέδρου από την βάση
– Υποψήφιος και ο Τζουμάκας

Την τελική του απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ στις 4 το απόγευμα θα την ανακοινώσει και στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit o κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις ολοκληρωθεί το PSI, δίνοντας ενδεχομένως και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ουσιαστικά δέχεται την πρόταση του αντι-παπανδρεικού μπλόκ για εκλογή προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές και συνεπώς ο νέος πρόεδρος θα είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το δεύτερο που προκύπτει είναι οτι ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά υιοθετεί την πρόταση Διαμαντοπούλου που ζητούσε με επιστολή της η εκλογή να γίνει πριν απο τις εκλογές και απο τη βάση.

Διαβάστε την είδηση για την επιστολή της Αννας Διαμαντοπούλου

Πάντως δεν είναι σαφές ακόμα τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου ως “ολοκλήρωση του PSI” καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι ενδεχομένως η αρχική συμφωνία να έχει επιτευχθεί μέσα στο επόμενο 15ήμερο. ‘Ισως όμως εννοεί την πλήρη ολοκλήρωση, μία διαδικασία που με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στο περασμένο υπουργικό, θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Συναντήθηκε με Παπαδήμο

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, που επρόκειτο να γίνει το πρωί του Σαββάτου, έγινε, τελικά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρέου πήγε στο γραφείο του στη Βουλή, όπου βρισκόταν ήδη ο κ. Παπαδήμος λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισαν να κάνουν νωρίτερα τη συνάντησή τους, που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ: “Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις διεθνώς, στην Ευρώπη και την Ελλάδα, τις προτεραιότητες της χώρας την προσεχή περίοδο, την στήριξη του έργου της κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του PSI και την ολοκλήρωση των νέου προγράμματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ενδεχομένως να προτίμησε να δει  τον πρωθυπουργό νωρίτερα, για να ξέρει τι γίνεται με τις εξελίξεις στην οικονομία και την πορεία της κυβέρνησης ώστε οι αποφάσεις του να μην δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Κίνηση 19 βουλευτών υπό τον Π.Ευθυμίου – Άμεση εκλογή Προέδρου από την βάση

Επιστολή την οποία θα καταθέσει προς ψήφιση και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την οποία συνυπογράφουν 19 βουλευτές έχει συντάξει ο Πέτρος Ευθυμίου και ζητεί άμεση εκλογή Προέδρου από την βάση.
Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτό που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιθυμεί ο Ευάγελος Βενιζέλος. Δηλαδή εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο.

Στην επιστολή αυτή τονίζεται η ανάγκη να υπάρξουν καθαρές πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές και γρήγορες αποφάσεις από το Εθνικό Συμβούλιο.

Διαβάστε την έίδηση για την επιστολή των βουλευτών

Υποψήφιος και ο Στέφανος Τζουμάκας

Στο μεταξύ, μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων Προέδρων στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μ.Χρυσοχοϊδη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ.Καστανίδη και ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Διαβάστε την είδηση για όσα είπε ο Στέφανος Τζουμάκας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε