weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Απάντηση Πάγκαλου για τα 46.000 ευρώ για χρήση κινητών

Απάντηση Πάγκαλου για τα 46.000 ευρώ για χρήση κινητών | Newsit.gr

Μέρος της απάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

“Ο προϋπολογισμός της Αντιπροεδρίας για το έτος 2011 έχει αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (4Α9Λ6ΔΛ-Ν) στις 31/12/2010. Όλα τα στοιχεία που αναπαράγουν, ως συνήθως, η «Δημοκρατία» και ο «Ελεύθερος Τύπος», αφού πρώτα κυκλοφόρησαν στα γνωστά ανώνυμα blogs και παρουσιάζονται ως «ανακαλύψεις», προέρχονται από αυτό το κείμενο που έχει ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και οποιοσδήποτε μπορεί να δει με ένα «κλικ».

Το ερώτημα είναι γιατί εμφανίζονται ως «ειδήσεις» ή «ανακαλύψεις» 6 μήνες μετά και μάλιστα μόνο για τα γραφεία του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου, του Υπουργού Επικρατείας (παλαιότερα και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ώσπου μεταφέρθηκε ο προϋπολογισμός του στο Υπουργείο Εσωτερικών) και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης;

Διότι η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ως οφείλει εκ του νόμου, αλλά και του ήθους που διακρίνει τον Γενικό Γραμματέα, δίνει το καλό παράδειγμα, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και παρέχοντας όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση. Οι διάφοροι «δημοσιογράφοι» και bloggers βρίσκουν, λοιπόν, αμέσως τα στοιχεία αυτά με ελάχιστο δυνατό κόπο, δηλαδή με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι, χωρίς να κουραστούν καθόλου, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, βιάζουν την πραγματικότητα και ακυρώνουν την ίδια την προσπάθεια για πλήρη διαφάνεια, αφού δεν προσφέρουν συγκρίσιμα μεγέθη.

Θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον αν οι «δημοσιογράφοι» λειτουργούσαν ως δημοσιογράφοι και προσέφεραν στους πολίτες την δυνατότητα να συγκρίνουν τα κόστη λειτουργίας των ίδιων γραφείων επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα κόστη λειτουργίας των γραφείων των Υπουργών της παρούσας Κυβέρνησης. Ακόμα καλύτερα, αν συνέκριναν τα κόστη με το Γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που και αυτά, εξάλλου, πληρώνονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι, το ζήτημα θα έμπαινε στην πραγματική του διάσταση και οι πολίτες θα είχαν την σωστή εικόνα για το ποιος σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού και πώς τους χρησιμοποιεί. Βέβαια, θα ήταν λίγο δύσκολο να βρουν τα στοιχεία, γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Μέρος από την απάντηση του Onalert

•Για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε καταλάβει αν ο κ.Πάγκαλος απαντά και στο Onalert. Αναφέρει συγκεκριμένες εφημερίδες και κάνει λόγο για ανώνυμους bloggers . Δεν είμαστε ούτε το ένα,ούτε το άλλο και είναι προφανές ότι οι επιτελείς του επί της επικοινωνίας και των ΜΜΕ θα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Όπως καλά γνωρίζουν και ποιοι διαχειρίζονται το site, όχι για κανένα άλλο λόγο ,αλλά επειδή κατ΄επανάληψη υπογράφουμε αυτά που γράφουμε.

•Αν παρόλα αυτά περιλαμβάνει και το Onalert στην επιθετική απάντησή του, ίσως να πρέπει να ξαναδιαβάσει τα όσα γράψαμε,για να διαπιστώσει ότι το ύφος της γραφής ήταν περισσότερο διερευνητικό. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο τίτλο για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας αναρωτιόμαστε:”Είναι δυνατόν;”

•Τα κόστη λειτουργίας της κυβέρνησης να μας συγχωρέσει ο κ.Πάγκαλος αλλά δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να τα συγκρίνουμε με την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είμαστε η “Εξόρμηση” για να θυμηθούμε το κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τα συγκρίνουμε με τις απάνθρωπες περικοπές τις οποίες έχουν υποστεί οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτοί οι ίδιοι που “μαύρισαν” τη ΝΔ δίνοντάς της το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές,δίνοντας ταυτόχρονα μια τεράστια διαφορά νίκης στο ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς οι συγκρίσεις με τη περίοδο της ΝΔ δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Κρίθηκε και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις συνεχίζει να κρίνεται αυστηρά. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά τώρα.

•Το ότι το ποσό των 46.000 ευρώ αποτελεί προϋπολογισμό για τη χρήση κινητών δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπορεί πολύ εύκολα να μας κατηγορήσει για “λαϊκισμό” ο κ.Πάγκαλος, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή τη περίοδο το ποσό είναι υπερβολικό. Αυτή είναι η άποψή μας και την λέμε.

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Βασικός μισθός” 162.000 στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου

Έγγραφο αποκάλυψη! 46.319 ευρώ για κινητά στο πολιτικό γραφείο Πάγκαλου

#TAGS MM