Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απάντηση Χριστοδουλοπούλου σε ΝΔ για Μαρέβα – “Δεν διέρρευσα τίποτα στα ΜΜΕ”

Απάντηση Χριστοδουλοπούλου σε ΝΔ για Μαρέβα – “Δεν διέρρευσα τίποτα στα ΜΜΕ”

Με ανακοίνωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου διαψεύδει τους ισχυρισμούς του βουλευτής της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, πως η ίδια διέρρευσε την επιστολή προς την Μαρέβα Μητσοτάκη για συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες στην σχετική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κλήση της δεν είναι έκτακτη, αλλά τακτική, και η συμπλήρωση των στοιχείων ζητήθηκε από ειδικό ορκωτό λογιστή.

Η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου αποποιείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην διαρροή που της χρεώνει ο κ. Τσιάρας που όπως λέει «με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής».

Διακηρύσσει πως «τηρεί ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων μέσα στην Επιτροπή και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών για να υπηρετήσω σκοπιμότητες».

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρει πως “τα έγγραφα στοιχεία που ζητήθηκαν από την κ. Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής εκτάκτου ελέγχου. Κατά συνέπεια είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή και ως εκ τούτου ο κ. Τσιάρας βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής” που έχει οριστεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσα επιστολή μου η οποία περιέχει αίτημα για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του κ. Κ. Μητσοτάκη, κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρω τα ακόλουθα:

Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.

Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι.

Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις