Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Απαράδεκτο το “κούρεμα” μισθών

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εξυπηρέτηση συμφερόντων εις βάρος των εργαζόμενων βλέπει πίσω από την προσπάθεια περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού αλλά και όλων των μέτρων γύρω απ’ την αγορά εργασίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Φ. Κουβέλης “Πρέπει να αποκρουστεί σε κάθε περίπτωση η κατάργηση ρυθμίσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τον προστασία του κατώτερου μισθού. Θα είναι απαράδεκτο, θα είναι αναποτελεσματικό, θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τη μισθωτή εργασία η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Πρόκειται για μέτρα που προωθούνται από την τρόικα και πρέπει να αποκρούσει η κυβέρνηση, διότι απομειώνουν, χτυπούν τη μισθωτή εργασία και εντέλει δεν υπηρετούν καμία ανταγωνιστικότητα. Η αναφορά στην ανταγωνιστικότητα για να δικαιολογήσει την περικοπή της αμοιβής της μισθωτής εργασίας είναι προσχηματική και εξυπηρετεί συμφέροντα εκείνων που θέλουν να κερδοφορούν σε βάρος των ανθρώπων της εργασίας”

Την ανησυχία του εξέφρασε ο κ. Κουβέλης και για το “κούρεμα” και τις επιπτώσεις που θα έχει στα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ ενώ ανέφερε πως πρέπει “ να υπάρξει μέριμνα για όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν τις μικροκαταθέσεις τους-καρπός εργασίας πολλών ετών-διότι αν περικοπούν και τα ομόλογα των πολιτών, η ζημιά που θα υποστούν θα είναι τεράστια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε