Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

“Απογοητευτική και ανησυχητική” η συμφωνία με την Φινλανδία

“Tο γεγονός ότι ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε χώρα μέλος που έχει ανάγκη και προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της, σημαίνει ότι η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο”, λέει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης τονίζει επίσης οτι δημιουργείται προηγούμενο, ώστε να ζητήσουν κι άλλες χώρες αντίστοιχες εγγυήσεις.

Ο κ. Μηταράκης εκφράζει την ανησυχία του ότι οι εγγυήσεις αυτές μειώνουν τα πραγματικά διαθέσιμα κεφάλαια που θα δοθούν στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίσει το χρέος της, ενώ αυξάνουν το συνολικό χρέος της χώρας.

“Μας ζητούν να δανειστούμε επί πλέον, για να τους δώσουμε «εγγυήσεις» ώστε να μας… δανείσουν” τονίζει χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνει και το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους να ζητήσουν κι αυτοί αντίστοιχες εγγυήσεις.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης κατηγορεί την κυβέρνηση πως πανηγυρίζει, την ώρα που δεν μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο. “Η κυβέρνηση υπονοεί ουσιαστικά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα: ότι πάνε, συνεχώς, από το κακό στο χειρότερο”, τονίζει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους πληρώνουμε για να αγοράσουν ομόλογα! – Εκβιασμός των Φινλανδών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε