Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Aποκλείει ο Καρατζαφέρης συνεργασία με τη Ν.Δ. – “Δεν θα προδώσω 200.000 ψηφοφόρους”

Aποκλείει ο Καρατζαφέρης συνεργασία με τη Ν.Δ. – “Δεν θα προδώσω 200.000 ψηφοφόρους”

Διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ.

Σε δήλωσή του στο σταθμό “Τηλεάστυ”, ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά, «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης με δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της θετικής ανταπόκρισης του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος θα αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδησή του. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ στελέχη του κόμματος τόνισαν στο ΑΜΠΕ ότι «γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε διαρροές, αλλά είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο, στο οποίο ο καθένας προσερχόταν με τη θέλησή του και με την ίδια λογική μπορούσε να αποχωρήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλεύρης: Θα ενταχθώ στη ΝΔ αν ο ΛΑΟΣ δε δεχτεί τη πρόταση Σαμαρά

Κύρτσος: “Εκτός απροόπτου ο ΛΑΟΣ θα πάει στις εκλογές αυτόνομα”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε