Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Ο Στουρνάρας “καρφώνει” Μανιτάκη στην τρόικα – Όρος απαράβατος η απόλυση 7.000 επίορκων για την δόση!

Απολύσεις στο Δημόσιο: Ο Στουρνάρας “καρφώνει” Μανιτάκη στην τρόικα – Όρος απαράβατος η απόλυση 7.000 επίορκων για την δόση!

– Η φράση: “η δόση του Μαρτίου περνά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης” τα λέει όλα!
– Το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετα την συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, πέταξε το μπαλάκι στον Αντώνη Μανιτάκη ζητώντας απολύσεις στο Δημόσιο….
– Ανυποχώρητη η τρόικα – Ζήτησε μείωση προσωπικού στο Δημόσιο με άμεσες απολύσεις!
– Νεα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας την Κυριακή – Αύριο βλέπουν τον πρωθυπουργό
– “Δεν τελειώνουμε την Κυριακή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας”, λένε από το υπουργείο!

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είπαν επίσης ότι η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο αποτελούν βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των χρημάτων.

Κατά τα λοιπά από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι η συνάντηση έγινε «Σε πολύ καλό κλίμα» με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι σημερινές διαπραγματεύσεις αφορούσαν στην εφαρμογή του προγράμματος και, κυρίως, στον προϋπολογισμό 2013, στην απόδοση των μεταρρυθμίσεων στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου (μείωση δημόσιου τομέα, τιμές φαρμάκων).

Οι πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις και ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν άμεσα σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά.

Έως τώρα, οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των επίορκων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε αργία μόλις 884 υπάλληλοι και άλλοι 1.890 σε διαθεσιμότητα, όταν για το σύνολο του 2013 θα πρέπει να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας περίπου 25.000 υπάλληλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: απολύονται 7.000 επίορκοι και λουφαδόροι ως τον Απρίλιο

Δημόσιο: Στουρνάρας κατά Μανιτάκη για τις απολύσεις

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε