Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Όλα ανοιχτά! Μανιτάκης: Προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα!

Απολύσεις στο Δημόσιο: Όλα ανοιχτά! Μανιτάκης: Προσπαθούμε να πείσουμε την τρόικα!

Να αποφύγει με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο. Σε ακόμα μια συνάντηση που έγινε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομκών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φάνηκε ότι ακόμα γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα.

Βγαίνοντας από το υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και πρόσθεσε ότι πλέον γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν σε μία ανασκόπηση των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη μεταρρύθμιση στο δημόσιο, δηλαδή την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, την πορεία της διαθεσιμότητας και το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στον προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα, προκειμένου να είναι η κυβερνητική πλευρά έτοιμη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία φέρεται να επιμένει σε απολύσεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή, το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκτός απροόπτου, το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε πέντε ακόμη υπουργεία, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα σε έξι υπουργεία.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων αυτή τη στιγμή, ότι είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ενώ σημείωσε ότι οι συνταξιοδοτήσεις, που για το 2012 ήταν 35.000, μαζί με την κινητικότητα στο δημόσιο θα αποτρέψουν τις απολύσεις, για τις οποίες επιμένει η τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: 667.733 είναι οι υπάλληλοι σε όλους τους τομείς

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε απολύσεις στο Δημόσιο και άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Τα τέσσερα αγκάθια με την τρόικα

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα ως τον Ιούνιο – Οι αορίστου χρόνου θα φύγουν πρώτοι

Απολύσεις στο Δημόσιο: Πιέζει η τρόικα για νέο σχέδιο – Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε