Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Ζητά την αναίρεση της αθωόθητας Μαντούβαλου

Άρειος Πάγος: Ζητά την αναίρεση της αθωόθητας Μαντούβαλου

Η βασιμότητα της αναίρεσης θα εξεταστεί πριν τις δημοτικές εκλογές μιας και ο κ. Μαντούβαλος είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Στην αναίρεσή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, κατά το σκέλος που αθώωσε τον κ. Μαντούβαλο, δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο Π. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Π. Μαντούβαλος είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τον φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπόλαρη και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλου. Οι Μπόλαρης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο κ. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Την βασιμότητα της αναίρεσης του Ι. Τέντε θα εξετάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προ των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010.  Επισημαίνεται ότι ο Π. Μαντούβαλος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά.

Από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έγινε γνωστό ότι η αναίρεση κατά του σκέλους της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε ο Μαντούβαλος ασκήθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας, η οποία εκπνέει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ι. Τέντες δεν θα είχε δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε