Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αρνείται να καταθέσει για δεύτερη φορά ο Π.Καρακώστας

Με επιστολή του ο Π.Καρακώστας ενημέρωσε την Εξεταστική ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει ξανά για την υπόθεση της Siemens λέγοντας πως είναι κατηγορούμενος στη Δικαιοσύνη.

Διαβάζοντας μια μικρή επιστολή ο Π. Καρακώστας γνωστοποίησε στα μέλη της Εξεταστικής που ερευνούν το σκάνδαλο της Siemens ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει ξανά για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων», με το επιχείρημα ότι είναι κατηγορούμενος στη Δικαιοσύνη.
 
«Την προηγούμενη φορά ήμουν σε σύγχυση… Ξαφνιάστηκα, έκανα λάθη. Ήρθα σαν μάρτυρας και έφυγα κατηγορούμενος» φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας, ο οποίος μέσα από τα έγγραφα που κατέσχεσε ο εισαγγελέας από το σπίτι, το γραφείο και το ξενοδοχείο στον Κάλαμο όπου διέμενε επί μακρόν, αναδεικνύεται – όπως μαρτυρούσαν μέλη της Εξεταστικής – ως συντονιστής της Intracom (του Σωκράτη Κόκκαλη) και της Siemens Hellas στα έργα που ανέλαβαν οι δύο εταιρείες από τον ΟΤΕ.
 
Ο κ. Καρακώστας επιχείρησε λοιπόν να ανασκευάσει όσα είχε καταθέσει την πρώτη φορά στην Εξεταστική αλλά δεν κατάφερε να πείσει το ακροατήριο του…  Αυτή τη φορά υποστήριξε πως δεν κατέβαλε χρήματα στον… Γερμανό – που ακόμη δεν θυμάται το όνομα του – και τόνισε πως αυτό το είχε πει για να δικαιολογήσει χρήματα που δεν είχε δηλώσει στην εφορία. Και φυσικά υποστήριξε πως δεν έδωσε ποτέ χρήματα σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι βουλευτές πρότειναν στον κ. Καρακώστα, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, να κάνει χρήση του διάταξης περί προστασίας των μαρτύρων που ομολογούν την αλήθεια και να δώσει στοιχεία για εταιρείες που διενήργησαν τους κοστολογικούς ελέγχους και ζημιώθηκε το δημόσιο, πρόταση που όμως ο μάρτυρας δεν έκανε δεκτή.

Μετά τις αποκαλύψεις για το ρόλο Καρακώστα στις συμβάσεις της Intracom με τον ΟΤΕ, οι βουλευτές προσανατολίζονται να ζητήσουν από τη δικαιοσύνη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της σύμβασης 8004 της εταιρείας του κ. Κόκκαλη με τον ΟΤΕ, προκειμένου να διερευνηθούν κατά πόσο άλλαξαν οι ρήτρες του κοστολογικού ελέγχου και πόσο ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, στο κατασχεθέν υλικό του Π. Καρακώστα από τη Δικαιοσύνη, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για σχέσεις στελεχών της ΔΕΗ με επιχειρηματίες στο χώρο της ενέργειας αλλά και οπτικοακουστικό υλικό όπου σύμφωνα με βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, ο κ. Καρακώστας κατέγραφε τις επαφές του.
 

Στο μεταξύ σήμερα η Εισαγγελεία Εφετών, μετά από σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής, άσκησε ποινική δίωξη, σε βάθος 15ετίας, κατά παντός υπευθύνου για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη ζημιά του δημοσίου, δίωξη που αφορά στο Δ.Σ. της μητρικής Siemens αλλά και τη Siemens Hellas, όπως και σε στελέχη τα οποία διέπραξαν δωροδοκία ή ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
 
Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να καλέσει για κατάθεση την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ν.Δ. και ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και τον πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά.
 
Την Τετάρτη θα καταθέσει η γραμματέας του κ. Καρακώστα, Ουρανία Ζηγογιάννη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε