Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αρνούνται κάθε ανάμειξη στο σκάνδαλο των ομολόγων Μεϊμαράκης, Παναγιωτόπουλος

Αρνήθηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης οποιαδήποτε ανάμειξη του ιδίου, και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης ομολόγων.

Καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική την Πέμπτη, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι το επίμαχο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει την υπογραφή του.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για πολιτική δίωξη και έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση για παραπομπή.

“Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση” απάντησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και η κατάθεση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, που τόνισε πως «σύμφωνα με νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Απασχόλησης δεν είχε καμία αρμοδιότητα για το σχεδιασμό, την έκδοση, την διαπραγμάτευση, την κυκλοφορία, την αγορά ή την πώληση ομολόγων».

«Ακολούθησα όλες τις υπάρχουσες και ισχύουσες νομικές διατάξεις και εφάρμοσα επακριβώς και με προσήλωση την υφιστάμενη νομοθεσία, για αυτό και ουδείς ανέμιξε ή ενέπλεξε οπουδήποτε το όνομα μου, σε όλα τα επίπεδα της έρευνας, είτε αφορά σε πράξη, είτε σε παράλειψη», τόνισε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Απασχόλησης θεώρησα ως άμεση προτεραιότητα την συνολική νομοθετική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του όλου συστήματος, για αυτό συγκρότησα Ειδικές Επιτροπές με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες κατέληξαν σε ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν πρόλαβα να τις νομοθετήσω, λόγω των αλλαγών που έγιναν στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε