Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρπάχτηκαν Μπακογιάννη – Φίλης: Ζήτα συγγνώμη! – Μη μου σηκώνεις τη φωνή!

Αρπάχτηκαν Μπακογιάννη – Φίλης: Ζήτα συγγνώμη! – Μη μου σηκώνεις τη φωνή!

On air καυγάς ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Φίλη ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες.

Οι δυο τους “συναντήθηκαν” στο πλατώ της πρωινής εκπομπής του Mega και τα… αίματα δεν άργησαν ν’ ανάψουν, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από τη Ντόρα Μπακογιάννη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη δήλωση περί capital control.

“Έχουμε χάσει και την τελευταία σταγόνα αξιοπιστίας, κάθε στήριγμα που είχαμε στο εξωτερικό” τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Νίκο Φίλη να της ζητά να σταματήσει να μιλάει για να μιλήσει κι εκείνος, σημειώνοντας πως περίμενε περισσότερη σεμνότητα από εκείνη!

“Από τηλεοπτικό κανάλι είχατε προαναγγείλει πριν από 15 ημέρες ότι θα υπάρξει κλείσιμο των τραπεζών και εκβιασμός των καταθετών και 15 μέρες μετά δεν έγινε τίποτα. Αντί λοιπόν να δίνετε μαθήματα και να προσεύχεστε κάντε μια αυτοκριτική εδώ ενώπιον του ελληνικού λαού”, είπε ο Νίκος Φίλης.

“Μη μου σηκώνετε τον τόνο της φωνής. Εγώ δεν είμαι Μηλιός. Ο δικός σας Μηλιός πρότεινε αυτά (σ.σ. αναλήψεις 300 ευρώ την ημέρα)”, απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη

“Είπατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες πριν 15 μέρες. Ποιο σχέδιο εξυπηρετούσατε; Και λέτε και ψέμματα τόση ώρα. Τα είπατε αυτά κυρία Μπακογιάννη; Καλέσατε τους πολίτες στην ουσία να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες το Σαββατοκύριακο; Συνέβη; Δεν συνέβη. Ζητήστε συγγνώμη τώρα κυρία Μπακογιάννη για να κάνουμε πολιτική συζήτηση”, είπε ο Ν. Φίλης. “Θα σηκώσετε τον τόνο της φωνής σας κι άλλο;” τον ρώτησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η απάντηση ήταν αρνητική αλλά τα πνεύματα κάθε άλλο παρά ηρέμησαν!

“Είναι απολύτως βέβαιο ότι την ώρα που η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία, οι τράπεζες θα έχουν control… Είπα για του Αγίου Πνεύματος ότι ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο ξύπνησε η Κύπρος έχοντας τραπεζικό control. Μη μου σηκώνετε τον τόνο της φωνής σας”.

“Επιστρέφετε στην κυπριοποίηση δυο ώρες πριν τη μεγάλη συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη με τη φιλολογία των δανειστών, με την κινδυνολογία. Μπράβο κυρία Μπακογιάννη. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση. Είστε μέρος της αρνητικής πραγματικότητας. Λυπάμαι που δεν ζητάτε συγγνώμη γι’ αυτή την αδίστακτη κινδυνολογία”, είπε ο Νίκος Φίλης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε και αιχμές για το βάρος του Νίκου Φίλη, λέγοντας πως “δέχομαι ότι ο όγκος του κ. Φίλη με καλύπτει” και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αμήν.

“Εσείς την φέρατε στο αμήν με τα μνημόνια. Η κυβέρνηση των τεσσάρων μηνών έφερε την Ελλάδα στο αμήν ή οι κυβερνήσεις οι δικές σας; Εσείς έχετε ψηφίσει και τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο της ΝΔ. Και κάνετε τον κατήγορο; Και προσεύχεστε υπέρ της Ελλάδας; Ο ολετήρας;… Δεν προσεύχεστε, συντελέσατε στο έγκλημα”, της απάντησε ο Νίκος Φίλης.

Στα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τη νέα έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη: “Αντιλαμβάνονται τον εκνευρισμό σας. Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Φέρατε την Ελλάδα μετά από 4,5 μήνες σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μία δραχμή στα ταμεία…αυτό το οποίο κάνουμε είναι να στηρίζουμε την προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να του πείτε ότι εγώ όλα αυτά τα οποία σας έλεγα ήταν αέρας φρέσκος, απλά μια προσπάθεια να κερδίσω την ψήφο. Άρα εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε