Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Άρση ασυλίας για Νταβλούρο;

Άρση ασυλίας για Νταβλούρο;

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νταβλούρου προτείνει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, σε σημερινή απόφασή της.

Κατά την σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ασχολήθηκε με την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του κ. Νταβλούρου ο πρώην Λιμενάρχης Πάτρας, Απόστολος Λιούρδης.

Ο κ. Λιούρδης, είχε ισχυριστεί πως ο κ. Νταβλούρος, με την ιδιότητα του αστυνομικού διευθυντή Πατρών, είχε εκβιάσει συλληφθέντες λαθρομετανάστες, να υποδείξουν τον πρώην λιμενάρχη ως συμμέτοχο στο κύκλωμα της διακίνησής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του κ. Νταβλούρου προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με την μήνυση που είχε υποβάλλει ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος εναντίον του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, στο πλαίσιο της διαμάχης των δύο ανδρών, κατόπιν υπαινιγμών του επιχειρηματία, περί κακοδιαχείρισης δωρεάς 50 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει ο κ. Βγενόπουλος υπέρ των πυροπλήκτων της Σάμου, την εποχή που ο κ. Σηφουνάκης ήταν υφυπουργός Υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της άρσης της ασυλίας του κ. Σηφουνάκη.

Τον τελικό λόγο στις αποφάσεις για τις δύο μηνύσεις, θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε

Άρση της ασυλίας για 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσαν οι βουλευτές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε