Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρση της ασυλίας για 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσαν οι βουλευτές

Άρση της ασυλίας για 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Τι δήλωσαν οι βουλευτές

Την άρση ασυλίας 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής με ευρεία πλειοψηφία ανακοίνωσε το Προεδρείο της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προηγήθηκε και υπερψήφισαν 220 βουλευτές από τους 220 που παρευρίσκονταν στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα αίρεται η βουλευτική ασυλία του Ηλία Κασιδιάρη για συνέργεια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007, στη γνωστή υπόθεση στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Αλλά και για τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή για την εμπλοκή τους στα γεγονότα σε πανηγύρι της Ραφήνας κατά αλλοδαπών μικροπωλητών.

«Η άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα σε 4 μήνες δεν είναι μια τυχαία πράξη. Υποκινείται από ξένα κέντρα εξουσίας» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Οδηγούμαστε και πάλι στο ειδώλιο για να αποδείξουμε ότι έχουμε καθαρά χέρια. Ο δρόμος που περνά μέσα από τη δίωξη θα μας οδηγήσει στο δρόμο της καταξίωσης» πρόσθεσε διαβάζοντας ένα σχετικό κείμενο του 1903 από τα Πρωτόκολλα Σοφών Ισιών… Και όπως και οι άλλοι δύο συνάδελφοι του, ζήτησε από το Σώμα να άρουν την ασυλία τους.

Προκλητικός εμφανίστηκε και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος… «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου όχι για να αποδειχτεί η αθωότητα μου αλλά για να γελάσει το χειλάκι του Έλληνα που έχει καταρρακωθεί από τα μέτρα που επιβάλλει η διεθνής Τρόικα και εφαρμόζει η εγχώρια» δήλωσε και ως προς την ουσία όσων κατηγορείτε;  Άφωνο άφησε το ακροατήριο του όταν δήλωσε για κάθε μία εκ των κατηγοριών! «Δεν υπήρξε αντιποίηση αρχής.

Ως Έλληνας πολίτης μου φάνηκε πως ο μικροπωλητής έκανε παρανομία και έτσι ζήτησα, ως Έλληνας πολίτης, να δω τα παραστατικά του. Δεν υπήρξε διατάραξη ειρήνης, το περιστατικό κράτησε δευτερόλεπτα χωρίς να ενοχληθεί κάποιος Έλληνας συμπολίτης» δήλωσε. Κι όσον αφορά στην κατηγορία για φθορά ξένης περιουσίας; «Υπήρξε αναποδογύρισμα των πάγκων και τίποτα άλλο» σημείωσε.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέλη της Χρ.Αυγής ζητούν την απόλυση αλλοδαπών και την πρόσληψη Ελλήνων!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε