Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άρση της ασυλίας της Ντόρας από την Βουλή – Όχι του Παπαδημούλη

Άρση της ασυλίας της Ντόρας από την Βουλή – Όχι του Παπαδημούλη

Την άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Αντίθετα απερρίφθη το εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με ψήφους 236 υπέρ, 5 κατά, 3 παρόν και ένα άκυρο η Βουλή ήρε την ασυλία της βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ. για την υπόθεση της μη δήλωσης 1 εκατ. δολαρίων στο πόθεν έσχες του 2011 (χρήση 2010) από τον επιχειρηματία σύζυγο της Ισίδωρο Κούβελο.

Πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία η κ. Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε η ίδια να αρθεί η ασυλία της για να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη «ώστε να μην μείνει καμία σκιά που θα εκμεταλλευτούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου», όπως είπε.
«Σας ζητώ με όση δύναμη έχει φωνή μου να ψηφίσετε υπέρ άρση ασυλίας. Σε αυτό το βεβαρυμένο κλίμα που οι πολιτικοί και η πολιτική απαξιώνεται και ο πολιτικός πλήττεται και ο κόσμος βλέπει εμάς με καχυποψία και οργή, χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια» τόνισε, δηλώνοντας πως είναι πάγια η θέση της υπέρ της ανάγκης αλλαγής του πλαισίου για τη βουλευτική ασυλία, όπως και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Έγινε μεγάλο πολιτικό θέμα που θίγει την υπόληψη τη δική μου και του συζύγου μου. Η υπόθεση μου έχει κοστίσει πολιτικά και προσωπικά. Γι’ αυτό επικαλούμαι αλληλεγγύη συναδέλφων μου και πιστεύω και ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου» επανέλαβε η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Αντίθετα η Βουλή απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα (με 224 ψήφους κατά) για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η «εθνική πορνοστάρ» – όπως την είχε αποκαλέσει – Τζούλια Αλεξανδράτου, την οποία είχε κατηγορήσει για «καραμπινάτη φοροδιαφυγή» από… «αρπαχτές».

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τους συναδέλφους του βουλευτές να αρθεί η ασυλία του, δηλώνοντας μάλιστα πως «δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω και θα υποστηρίξω αυτά που είπα τον Απρίλιο του 2010 και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Οι «300» πάντως δεν του έδωσαν την… «άδεια» να πάει στα δικαστήρια για μια υπόθεση που δεν αφορά την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα. Μάλιστα, ενόσω στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής, συνάδελφοι του διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανα γιατί αποκαλούσε «κυρία» την Τζ. Αλεξανδράτου.

«Σας εγκαλούν οι συνάδελφοι για το «κυρία». Έχει όνομα…» τον διέκοψε ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης. « Το θέμα δεν είναι για χασκόγελα…» αντέτεινε ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: “Έλα να γλύψεις τον δικό μου που…

 

Αίρεται η ασυλία της Ντ.Μπακογιάννη – Τι δήλωσε η ίδια – Πολιτική

 

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας; – Την παραπομπή του Ι. Κούβελου ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών – Πολιτική

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε