Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Άρθρο παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου – «Πρώτα οι θεσμικές αλλαγές»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός θέτει τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος και κάνει έναν απολογισμό της 10μηνης διακυβέρνησής του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και για τον εκσυχρονισμό και τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος. «Κάνουμε πράξη το αυτονόητο. Σε δέκα μήνες έχουμε κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν».

«Προχωράμε σε αλλαγές που θα οικοδομήσουν αποτελεσματικά ένα κράτος δικαίου υπέρ του πολίτη. Αλλαγές που ξεριζώνουν το πελατειακό κράτος, απαντώντας έτσι επί της ουσίας, στις αιτίες του προβλήματος που παραλίγο να μας οδηγήσει στην κατάρρευση. Αλλαγές που εγγυώνται ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, όταν επιτευχθεί, θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Και τονίζει με έμφαση πως «μπορεί για κάποιους τεχνοκράτες και αναλυτές σημασία να έχει μόνο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, στη δική μας περίπτωση: να μειώσουμε το έλλειμμα, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, να ξεχρεώσουμε τα δανεικά. Για εμάς, όχι. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτά. Εμείς γνωρίζουμε ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα χωρίς τολμηρές θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Διαβάστε όλο το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου εδώ

Γιώργος Πεταλωτής: Ολοταχώς για ανασχηματισμό – Όχι νέα μέτρα το 2010

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε