Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρθρο του Αλ.Τσίπρα στην Guardian: Το ελληνικό μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ

Άρθρο του Αλ.Τσίπρα στην Guardian: Το ελληνικό μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ

Την εφημερίδα Guardian επέλεξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να στείλει μέσω άρθρου του μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ ενόψει της σημερινής επίσκεψής της στην Αθήνα.

“Την ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ θα επισκέπτεται την Αθήνα, θα βρει την Ελλάδα να βυθίζεται στον 5ο χρονο ύφεσης”, τονίζει στην αρχή του άρθρου του ο κ.Τσίπρας.

Στην συνέχεια κάνει αναφορά στα μέτρα που λήφθηκαν από το 2008 από την ΕΕ το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

“Αυτές οι πολιτικές”, γράφει ο κ.Τσίπρας, “είναι καταστροφικές για τον ελληνικό λαό, ιδίως για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις μικρές επιχειρήσεις, τις γυναίκες και τη νεολαία.”

Στην συνέχεια περιγράφει τα μεγέθη της ανεργίας αλλά και την μείωση μισθών και εισοδημάτων, την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και μιλάει για νεοφιλελεύθερη σφαγή.

“Η κυβέρνηση”, γράφει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, “υποστηρίζει ότι μόνο με μέτρα λιτότητας θα γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Οι πολιτικές λιτότητας όμως δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη. Η λιτότητα δημιουργεί ένα σπιράλ ύφεσης και αύξηση του χρέους το οποίο οδηγεί την Ελλάδα και τους δανειστές της σε αβεβαιότητα.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους Ευρωπαίους και τους Έλληνες μεταξύ των οποίων και η κα Μέρκελ που έχουν σκοπό να επιβάλλουν τα ίδια και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.”

Ο κ.Τσίπρας αναρωτιέται γιατί επιμένουν σε αυτό το αποτυχημένο μοντέλο και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται απεριόριστα τον ευρωπαίο φορολογούμενο που καλέιται να πάρει στις πλάτες του δάνεια όπως αυτό της Ελλάδας.

Και προσθέτει ότι “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός για να επιτευχθεί το όραμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αλληλεγγύης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια καλή κουβέντα έστω και στα Γερμανικά – Οι προσδοκίες…

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Νίκος Ευαγγελάτος: Μεγάλο ρίσκο η απαγόρευση…

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ικανοποίηση αλλά και καρφιά Στουρνάρα μετά το Eurogroup

Έρχεται με “κατανόηση” η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα

Η Μέρκελ και τα…όπλα της!

“Σκοντάφτει” ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

Η μεγάλη γκάφα της BILD-“Στέλνει” την Μέρκελ σε λάθος αεροδρόμιο!

Α.Τσίπρας: “Η υποδοχή της κ.Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική”

Ένα προς ένα θα παρουσιάσει τα μέτρα στην Μέρκελ ο Σαμαράς – “Φρούριο” η Αθήνα την Τρίτη

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Νταβούτογλου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε