Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αρβανιτόπουλος: Είναι επείγον να εφαρμοστεί το σχέδιο “Αθηνά”

Αρβανιτόπουλος: Είναι επείγον να εφαρμοστεί το σχέδιο “Αθηνά”

Είναι επείγουσα προτεραιότητα η υλοποίηση του σχεδίου ώστε οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μην φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», είπε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη.

“Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε” είπε ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απο το βήμα της Βουλής. “Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας. Εξήγησε δε πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009 που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ενώ τόνισε ότι λόγοι μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, επισήμανε πως ο χρόνος που γίνεται αυτή η προσπάθεια εξορθολογισμού δεν είναι ο κατάλληλος, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως, αντιθέτως, είναι επείγουσα προτεραιότητα η υλοποίηση του σχεδίου ώστε οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μην φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε την εφαρμογή του σχεδίου ως το αναγκαίο βήμα για να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις ανάγκες μιας σημαντικής και αναγκαίας διόρθωσης στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε

Μαζική συμμετοχή στο πανσπουδαστικό συλλαλητήριο της Αθήνας – 3.000 φοιτητές στους δρόμους για το σχέδιο “Αθηνά” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνη: Κατέλαβαν το Δημαρχείο φοιτητές και σπουδαστές της Δυτικής Μακεδονίας!

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει να λέει όχι στο σχέδιο “Αθηνά”

Φοιτητές έκλεισαν το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης – Κατάληψη στο πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Λαμία: Εισβολή φοιτητών και κατάληψη στο γραφείο του Σταϊκούρα – Δείτε φωτό!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε