Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αρχηγική εμφάνιση Βενιζέλου με επίθεση κατά Σαμαρά

Μετά την αρχηγική του αυτή εμφάνιση ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

«Άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο» καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» την «πρόταση» της Αριστεράς και απευθύνθηκε προς τους πολίτες για να πει ότι εκείνοι είναι που ακούν, αξιολογούν και επιλέγουν, και οι οποίοι, αν και ταλαιπωρημένοι, θα επιλέξουν σωστά.

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Σαμαρά ότι είναι ο «βασικός εκπρόσωπος της αμφιθυμίας» αιτιολογώντας πως έκανε δύο αλλαγές στη στρατηγική του, «υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα στρέφεται, επιτέλους, προς την Αριστερά με την οποία συνέπλεε στην μυωπική κριτική του κατά του μνημονίου».

«Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η βαθύτερη αιτία που είναι δύσπιστοι οι εταίροι μας είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ. Η συνεχής παλινωδία, η αβεβαιότητα και η αλλαγή στρατηγικής δεν μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Θέλουν μια εθνική στρατηγική» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να ζητήσει «ας συνεννοηθούμε επιτέλους, χρειάζεται να λέμε την αλήθεια και να κοιτάμε τον λαό στα μάτια».

Ο κ. Βενιζέλος αντέστρεψε την κριτική που άσκησε ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπανδρέου αναφέροντας πως από το 2008 έχει αρχίσει η ύφεση τότε που κυβερνούσε η ΝΔ και προσθέτοντας πως αν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα και αίσθηση ευθύνης με λίγες κινήσεις η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την ζώνη που αναγκαστήκαμε να μπούμε από το 2010 και μετά.

Πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην ιστορική διαχρονική ευθύνη για την κατάσταση της χώρας και, όπως είπε, έγιναν λάθη και τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Σαμαράς να κρατήσει την όρεξή του γιατί – όπως είπε – το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος θα κυβερνήσει, καταλογίζοντάς του «παραδοσιακή, παλαιοκομματική και αδιέξοδη ματαιοδοξία». Ανέφερε δε πως το θέμα της αυτοδυναμίας που έθιξε ο κ. Σαμαράς δεν εναρμονίζεται με τις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι τα πράγματα είναι και θα είναι δύσκολα. «Τώρα αποκτούμε μεν ένα ασφαλές πλαίσιο αλλά θέλει δουλειά, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλήθεια και συναίνεση» είπε, προσθέτοντας «αλίμονο αν η χώρα ξανακυλήσει στον αδιέξοδο δρόμο της κλασικής παλαιοκομματικής προσέγγισης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό NewsIt: Αύριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ε. Βενιζέλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε