Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη διαφωνία στη νέα κυβέρνηση

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη διαφωνία στη νέα κυβέρνηση

Ενδοκυβερνητικό πρόβλημα προκαλεί σχέδιο νομού του υπουργού προστασίας του πολίτη για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από μία σειρά από φορείς στην Ελλάδα, δήλωσε ότι αυτό το σχέδιο νόμου είναι ακριβώς αντίθετο από αυτό που είχε συζητηθεί πριν αναλάβει τα καθήκοντά του αλλά κι από αυτό που επιθυμεί η ναυτιλιακή κοινότητα.

Σε επικοινωνία που είχε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega με το υπουργείο Ανάπτυξης, φαίνεται πως όντως υπήρξε κάποιος αιφνιδιασμός και ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει και διαφωνία.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις από τις ενώσεις Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι χαρακτήρισαν “απαράδεκτο και επικίνδυνο” το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Μάλιστα δεν αναγνώρισαν τον ρόλο του κ.Παπουτσή λέγοντας πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται σε θέματα της Ναυτιλίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την μεριά του διευκρινίζει ότι η αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας που εκδηλώνονται στο χώρο ευθύνης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντάσσεται στην αποστολή του Σώματος,, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ωστόσο, είναι προφανής και αναγκαία η εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθόσον το θέμα αντανακλά τη ναυτιλία και, κατ’ επέκταση, την εθνική οικονομία. Όπως είναι προφανής η εμπλοκή των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας.

Με στόχο λοιπόν τη βελτίωση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και της ασφάλειας των πληρωμάτων των ελληνικών πλοίων που διέρχονται από θαλάσσιες περιοχές με αυξημένα περιστατικά πειρατείας, αναλήφθηκε από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πρωτοβουλία σύνταξης και προώθησης προσχεδίου νόμου για την επιβίβαση ενόπλων ιδιωτών στα εμπορικά πλοία.

Στο πλαίσιο της ενδοκυβερνητικής συνεργασίας, το προσχέδιο νόμου διαβιβάσθηκε χθες σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για ενδελεχή εξέταση και διαβούλευση των υπηρεσιών των Υπουργείων τους καθώς απαιτείται ολοκληρωμένη ρύθμιση των περίπλοκων νομικών και επιχειρησιακών θεμάτων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου, θα συζητηθεί στα πλαίσια του Υπουργικού Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση, θα ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η δεύτερη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του καυγά μεταξύ λιμενικών και υπαλλήλων του Άδωνι!

Πέταξαν αυγά και πορτοκάλια στον Άδωνι Γεωργιάδη στη Λέσβο! ΒΙΝΤΕΟ

Καυγάς Άδωνι Γεωργιάδη με δυο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τις μετακομίσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε