Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ- Υπουργοί αμφισβητούν την πολιτική και την προεκλογική στρατηγική

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να ερμήνευσε τις περίπου δύο μονάδες της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. Από τις 10 που ήταν πριν από ένα χρόνο ως επιβεβαίωση της πολιτικής του, ωστόσο κορυφαίοι υπουργοί δε φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Έτσι η υπουργός Απασχόλησης έκανε μια δήλωση-βόμβα χαρακτηρίζοντας λάθος μια βασική επιλογή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αντέννα η Λ. Κατσέλη ανέφερε πως “η περαίωση έτσι όπως έγινε ήταν λάθος. Όχι η περαίωση ως περαίωση, αλλά ο τρόπος εφαρμογής (…) Άρα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ πως εφαρμόζουμε πολιτικές”

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από την προηγούμενη κόντρα της υπουργού με τον “τσάρο” της Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου έρχονται νέα βέλη που χτυπούν απευθείας στην καρδιά του Μαξίμου καθώς στην περαίωση η Κυβέρνηση πόνταρε πολλά.

Η αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού η οποία έφερε νέα μέτρα, αύξηση φόρων κλπ χρεώθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο το Μαξίμου τον στήριξε και ήταν πολιτική επιλογή η λύση ανάγκης για την ενίσχυση των εσόδων μέσω περαίωσης.

Η Λούκα Κατσέλη ωστόσο δεν στάθηκε μόνο εκεί. Εξηγώντας τη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εκλογές, μίλησε για γκάφες, για έλλειψη σθένους και αργοπορία στη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων:
“Εάν δώσουμε (σε όσους απείχαν ή ψήφισαν λευκό) το μήνυμα ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, θα διαπραγματευθούμε με σθένος αυτά που μπορούμε να διαπραγματευθούμε, ότι θα υλοποιήσουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς αυτά που μπορούμε για να έχουμε μια άλλη οικονομία, και να μη κάνουμε γκάφες, σαν και αυτές που έχουμε κάνει, πιστεύω ότι αυτό τον κόσμο θα τον έχουμε πάντοτε δίπλα μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός όμως δεν είναι η μόνη. Κορυφαία στελέχη, πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου αμφισβητούν ακόμη και τη στρατηγική που επιλέχθηκε ενόψει κάλπης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης βάζει “στο κάδρο” έναν ακόμη κορυφαίο υπουργό, το Γιάννη Ραγκούση.

Μίλησε στον Σκάι για χάσιμο χρόνου και λάθος στρατηγική:“χάσαμε όλο το καλοκαίρι συζητώντας για συντονιστές και υπερυπουργούς ενώ θα έπρεπε να καθορίζουμε τη στρατηγική μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές” τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε