Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αρχισε η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή Τσοχατζόπουλου

Αρχισε η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή Τσοχατζόπουλου

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για το θέμα των υποβρυχίων αναμένεται να αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία και φυσική αυτουργία για παράβαση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η καταγραφή των ενδείξεων που προέκυψαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και θεμελιώνουν την πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμα, ο κ Μανωλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί «πως δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων».

«Η Φέροσταλ» οργάνωσε ένα εκτεταμένο δίκτυο με υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να της ανατεθεί το έργο, ενώ 80 εκατ. ευρώ δόθηκαν για δωροδοκίες στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι αποδέκτες τους, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανωλάκης.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και να ζητήσει και την ποινική καταδίκη των ενόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλιβερή τηλεοπτική εμφάνιση ‘Ακη – Δεν εξήγησε τα ανεξήγητα

Με δύο βαριά κακουργήματα το ΠΑΣΟΚ “τελειώνει” τον Άκη

Άκης: “Καμία ευθύνη για τα υποβρύχια – Οι άλλοι φταίνε”

Αδικαιολόγητο πλουτισμό του Άκη δείχνει το ΣΔΟΕ – Βρέθηκε με 55 εκατ δραχμές από το πουθενά

ΣΔΟΕ: “Υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλου για την περιουσία του Άκη”


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε