Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Ασυμβίβαστο αγώνα για μια οικολογική Αττική” εξήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος

Ο κ. Αλαβάνος, που κατέρχεται υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στο Μνημόνιο και στα προβλήματα του Λεκανοπεδίου.

“Ασυμβίβαστο αγώνα για μια οικολογική Αττική”, εξήγγειλε ο Αλέκος Αλαβάνος στην αποψινή ομιλία του σε ευρεία σύσκεψη του συνδυασμού Ελεύθερη Αττική του οποίου ηγείται.

Ο κ. Αλαβάνος, που κατέρχεται υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρθηκε στο Μνημόνιο και στα προβλήματα του Λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα δε στο οικολογικό,τονίζοντας ότι στο χώρο των πυρκαγιών, των εμπρησμών, της παρανομίας, των αναψυκτηρίων υπουργών μέσα στα δάση, των επαύλεων σε πυρπολημένους χώρους, της αυθαίρετης δόμησης,έρχεται το Μνημόνιο να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει την παρανομία.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στις Δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνεται και η εξής:

«Κίνητρα για την ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το 2011, το 2012 και 2013.»

Επίσης ο κ.Αλαβάνος εκτίμησε ότι δημιουργούν με την αναγνώριση των αυθαίρετων χρήσεων γης και δομών, μέσω της χρηματικής αποζημίωσης, δεκάδες νέους Ασωπούς, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, και ρίχνοντας όλο το περιβαλλοντικό κόστος στις επόμενες γενεές.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ, είπε ο κ. Αλαβάνος, ζητεί τη στήριξη των πολιτών σε μια πορεία που η τρόικα δεν θα μπει στα γραφεία της πιο πληγωμένης από παρανομίες περιφέρειας της χώρας και πολύ περισσότερο δεν θα μπει στην πολιτική της.Δεσμευόμαστε, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος ,ότι το μέτρο αυτό, όπως και τα άλλα του μνημονίου, δεν θα εφαρμοσθεί, όποιο και αν είναι το τίμημα. Ασυμβίβαστα θα αγωνισθούμε για μια οικολογική Αττική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε