Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ασυνενοησία και ευθυνοφοβία στην κυβέρνηση επί μια εβδομάδα – Ψάχνει λύση εκτός από ανασχηματισμό ο Παπανδρέου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο τραγέλαφος με τα 50 δις της κρατικής περιουσίας και οι ημιυπαίθριοι απέδειξαν ότι κάτι πάει πολύ στραβά στην κυβέρνηση.

Η τελευταία εβδομάδα ήταν η χειρότερη για την κυβέρνηση Παπανδρέου από την αρχή του βίου της.Τόσο το θέμα των 50 δίς από την πώληση κρατικής περιουσίας,όσο και αυτό των ημιυπαίθριων εξέπεμψαν εικόνα πλήρους ασυνενοησίας και ευθυνοφοβίας και χρειάστηκε και στις δύο περιπτώσεις η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Από τη μία η τρόικα που αφέθηκε να δείξει ότι αυτή κυβερνά τον τόπο και από την άλλη η ιλαροτραγωδία με τους ημιυπαίθριους καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για ενδοκυβερνητικά…μέτρα.

Οι πληγές που άφησαν οι χειρισμοί και των δύο αυτών θεμάτων δεν έκλεισαν παρά τις παρεμβάσεις Παπανδρέου.

Οι λεονταρισμοί κατά της τρόικας ξεχάστηκαν γρήγορα και παρέμεινε το ερωτηματικό που θα βρεθούν τα 50 δις που της υποσχεθήκαμε και τι τελικά θα πωληθεί.

Και στους ημιυπαίθριους οι υπουργοί έδειξαν ότι δεν μπορούν να συνενοηθούν μεταξύ τους και ακόμα και αυτά για τα οποία δεσμεύονται μπορεί να τα ανατρέψουν.

Είναι αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αλλάξει αυτή την εικόνα.Η λύση του ανασχηματισμού δεν υπάρχει στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου για την ώρα.Θεωρεί ότι θα ήταν καταστροφική για το κυβενρητικό έργο.Ομως λύσεις όπως η δημιουργία “κύκλων εργασίας” με συντονιστή κάποιον από τους κορυφαίους υπουργούς εξετάζονται ήδη.

Στα πλάνα αυτά δεν προβλέπεται ρόλος για το Θ. Πάγκαλο,ο οποίος παραμένει στη θέση του αλλά δε θα πάρει καμία παραπάνω αρμοδιότητα ή ευθύνη.

Ντόμινο… ασυνεννοησίας και “πυροσβεστικές” παρεμβάσεις Παπανδρέου
Εφιαλτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι ώρες από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα για την Κυβέρνηση με έναν υπουργό να απειλεί με παραίτηση, έναν  ακόμη να ζητάει το “κεφάλι” του υφυπουργού του, με “μάχες” μεταξύ υπουργείων ακόμη και απειλές από τους βουλευτές ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα “κλειστά”.

Η υπουργός ΠΕΚΑ μόλις έμαθε για την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους οργισμένη ζήτησε εξηγήσεις από τον ομόλογό της στο Εσωτερικών και κείνος με τη σειρά του ζήτησε το… “κεφάλι” του υφυπουργού του, ο οποίος από το πρωί έβγαινε σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και υποστήριζε την τροπολογία του.

Το θέμα έφτασε στο απροχώρητο. Η Κυβέρνηση μέτρησε τη ζημιά επικοινωνιακά και είδε ότι πρέπει να “μαζέψει” την τροπολογία που θα είχε άμεσο αρνητικό αντίκτυπο σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο …ψηφοφόρους.

Ενώ ο υφυπουργός μέχρι που έφτασε στη Βουλή εξακολουθούσε να υποστηρίζει την τροπολογία μόλις πέρασε το κατώφλι έμαθε ότι είναι εντολή Πρωθυπουργού να την πάρει πίσω.

Λέγεται ότι “τη γλίτωσε” με ένα “συγγνώμη” μόνο και μόνο γιατί θα συνόδευε τον Πρωθυπουργό στη Θράκη τόπο όπου εκλέγεται…

Το Κυβερνητικό αλαλούμ όμως δεν είχε λήξει. Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος ήρθε δεύτερο χτύπημα, αυτή τη φορά από τα έδρανα. Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απείλησε με αρνητική ψήφο από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί διάταξη για τους δικηγόρους από το νομοσχέδιο για τα “κλειστά” …

Ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων (πρώην Ναυτιλίας) ζητά εδώ και μέρες την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, λέγοντας ότι είναι αδύνατη η συνεργασίας τους , αλλά εκείνος αρνείται και τώρα καλείται ο πρωθυπουργός να παρέμβει για να δώσει τη λύση.

“Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν” ήταν το σχόλιο του πρώην προέδρου της Βουλής και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη που ζήτησε εκλογές…

Μέσα σε μερικές ώρες η Κυβέρνηση αντιμετώπισε στο εσωτερικό της απίστευτο πρόβλημα στην προώθησε νομοσχεδίων…

Αδιέξοδο λόγω ασυνεννοησίας και έλλειψης συντονισμού σερ μια περίοδο που η Τρόικα απειλεί ζητώντας δρακόντειους δρόμους που πρέπει να “περάσουν” … χθες!

Διαβάστε επίσης:
Με παραίτηση απείλησε η Μπιρμπίλη για την εγκύκλιο των ημιυπαίθριων
«Θαλασσοταραχή» στο υπουργείο Ναυτιλίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε