Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

H Aθήνα περιμένει νέες προτάσεις από τους Θεσμούς – Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών

H Aθήνα περιμένει νέες προτάσεις από τους Θεσμούς – Ο Τσίπρας ετοιμάζεται για νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών

– Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Μαξίμου περιμένει την ανταπόκριση των Θεσμών για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις
– Αντίθετα με νωρίτερα, τώρα η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της πως θα επιτευχθεί συμφωνία
– Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στους δανειστές πως πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
– Νωρίτερα, διευκρίνιζαν πως η Αθήνα κατέθεσε νέα πρόταση αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι για διαπραγμάτευση
– Εκτάκτως συνεδριάζει την Τρίτη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δραματικές εξελίξεις στο πεδίο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων δεν σταματούν λεπτό και μετά από την επίθεση κατά των δανειστών για τις συνομιλίες της Κυριακής, τώρα φαίνεται πως η Αθήνα μέσω διαρροών αφήνει ανοιχτό για νέα έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η Αθήνα περιμένει τις προτάσεις των θεσμών, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού εντός των επόμενων ημερών και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ανώτερους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες στη ευρωζώνη .
Επισημαίνουν δε στελέχη του Μαξίμου πως υπάρχει αισιοδοξία πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να επιτευχθεί η συμφωνία.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προχωρά και σε ενημέρωση, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της νεοεκλεγείσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, αύριο, ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός για ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, το ζητήσει.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται πιθανόν εντός της εβδομάδος σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδρίασε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης η οποία τελεί εν αναμονή της πρόσκλησης των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αν οι θεσμοί προσκομίσουν στη διαπραγμάτευση κάτι καινούργιο, τότε ενδέχεται και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί από την πλευρά της με κάτι καινούργιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε