Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αβραμόπουλος – Δήμας μεταξύ των 4 που πρότεινε η Ν.Δ για τη νέα κυβέρνηση – Τρία πρόσωπα σε υπουργεία από το ΛΑΟΣ

– Η ΝΔ πρότεινε επίσης στον Λ.Παπαδήμο Μουρμούρα και Αρβανιτόπουλο
– Εάν ο νέος πρωθυπουργός δεχτεί τον κ. Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής
– Από το ΛΑΟΣ επικρατέστερα ονόματα θεωρούνται εκείνα του κ. Βορίδη και Γεωργιάδη
– Υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη αλλάζουν σίγουρα χέρια

Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων με τον νέο πρωθυπουργό αποφάσισαν ουσιαστικά τα υπουργεία που θα υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση και τον αριθμό των μελών από κάθε κόμμα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Από τη συνάντηση και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας προέκυψε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στον νέο πρωθυπουργό τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Δήμα, Μουρμούρα και Αρβανιτόπουλο.

Μάλιστα, για την περίπτωση του κ. Αβραμόπουλου εάν το αποδεχτεί ο νέος πρωθυπουργός τότε θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η ΝΔ θα πάψει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει συγκυβέρνηση, με το ΚΚΕ να παίρνει τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το NewsIt από νωρίς χθες το απόγευμα ήταν το μοναδικό μέσο που υποστήριζε πως η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον ανοιχτή και στη συμμετοχή και κοινοβουλευτικών προσώπων, σε αντίθεση με ό,τι άλλο υποστήριζαν τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων.

TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είδηση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Οnalert.gr

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το κόμμα θα μετέχει με τρία πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης ακούγονται ως τα επικρατέστερα ονόματα για αυτό το σχήμα

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο τα λεγόμενα με βάση τους όρους της Ν.Δ. αλλάζουν τα πρόσωπα στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν ο Δημήτρης Ρέππας, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Τα ονόματα για άλλα δύο υπουργεία:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

Αδιευκρίστη παραμένει η θέση των Χρ.Παπουτσή και Χάρη Καστανίδη οι οποίοι μέχρι χθες κατείχαν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών αντίστοιχα, υπουργεία τα οποία η ΝΔ ζήτησε να αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη NewsIt : Η Ν.Δ συζητάει συμμετοχή ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της στην Κυβέρνηση

To Νewsit στη γειτονιά του νέου πρωθυπουργού – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Παπαδήμος: Ανακοίνωσε το business plan – Η πρώτη του δήλωση

Ο Λ.Παπαδήμος είναι και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας – Σε λίγο το ανακοινωθέν

Το iPad του Γιώργου και η απορία Καρατζαφέρη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε