Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αχτσιόγλου: “Η ανεργία στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά τα τελευταία 2,5 χρόνια”

Αχτσιόγλου

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ταυτόχρονα σταθερή απομείωση της ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Η κ. Αχτσιόγλου, στην τοποθέτησή της, αναγνώρισε την πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά θέματα στο πλαίσιο της ενωσιακής πολιτικής όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη διακήρυξη για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Επισημαίνοντας τη σταθερή απομείωση της ανεργίας στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, υπογράμμισε παράλληλα ότι «οι εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες είναι ακόμη ανησυχητικά διευρυμένες, κυρίως επειδή το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς και την παραγωγικότητα την περίοδο της κρίσης περιορίσθηκε μέσω της μείωσης των μισθών και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα ο κόσμος της εργασίας να επωμιστεί εξαιρετικά μεγάλο βάρος».

Και αντιπαραθέτοντας την εικόνα αυτή με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι« η αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». ​

«Οφείλουμε να αποδίδουμε στους κοινωνικούς δείκτες την ίδια σημασία με αυτή που αποδίδουμε στους δημοσιονομικούς και να προχωρήσουμε πέρα από τις απλές συστάσεις, θεσμοθετώντας μηχανισμούς ελέγχου και συμμόρφωσης σε μετρήσιμους κοινωνικούς στόχους», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις