Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυλαία για την Εξεταστική “παρωδία” – Κανείς δεν φταίει για το έλλειμμα

Η χώρα και οι πολίτες της περνούν τη μεγαλύτερη οικονομική δοκιμασία που γνώρισε η Ελλάδα τη σύγχρονη εποχή κι όμως, δεν… ευθύνεται κανείς!

Αυτό αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή που ερεύνησε την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 και σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της δεν αποτυπώνει καμία ένδειξη για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Αυλαία πέφτει αύριο για την Εξεταστική Επιτροπή, που συστήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο πόρισμα της, που θα παραδοθεί αύριο στον Πρόεδρο της Βουλής κανένα κόμμα δεν εντόπισε ενδείξεις για ποινικές παρά μόνο… πολιτικές ευθύνες!

Συγκεκριμένα για την πλειοψηφία, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν μεν πολιτικές ευθύνες αλλά καμία τους δεν ανήκει στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ή σε άλλα πολιτικά πρόσωπα του χώρου του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο τους βάζουν γενικότερα την Κυβέρνηση Καραμανλή και ειδικότερα στον τελευταίο υπουργό Οικονομικών της, Γιάννη Παπαθανασίου.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ αναμένεται να καταθέτει δικό του πόρισμα, στο οποίο θα κάνει λόγο για κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ενώ θα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Σε ότι αφορά στη ΝΔ αναμένεται να τονίσει πως επί πολλούς μήνες δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ξεχωριστό πόρισμα αναμένεται να καταθέσουν και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές – μέλη της εξεταστικής, η κα Έλσα Παπαδημητρίου και Ηλίας Θεοδωρίδης οι οποίοι επίσης θα κάνουν λόγο για πολιτικές και όχι για ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εργασίες της Εξεταστικής απείχαν η Ν.Δ. και το ΚΚΕ ενώ λίγο πριν τη λήξη των εργασιών αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε