Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αυστηρό τελεσίγραφο Σαμαρά στους αντάρτες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σαφέστατο μήνυμα προς εκείνους που διαφωνούν με τις επιλογές του έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι περιμένει από όλα τα στελέχη της παράταξης να στηρίξουν τις επιλογές ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Ο καθένας από μας οφείλει να κάνει αυτό που ζητάει και ο τελευταίος οπαδός: να στοιχηθεί πίσω από τις αποφάσεις της παράταξης. Όταν έχεις μπροστά σου ένα ΠΑΣΟΚ και μια κυβέρνηση που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, προκαλώντας κατάθλιψη σε ολόκληρη τη χώρα, θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε την εσωστρέφεια, κατευθυνόμενη ή όχι», επεσήμανε.

«Είπα από την πρώτη στιγμή ότι στη νέα Νέα Δημοκρατία θα υπάρξει δημοκρατία όσο ποτέ, αλλά εσωστρέφεια ποτέ. Αυτή την εντολή έχω. Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο φυσιολογικό να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά» πρόσθεσε ο Αντ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών του κόμματος. «Η μάχη αρχίζει. Και ο στόχος της είναι πολύ απλός: να κινητοποιήσουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας, ώστε να φέρουμε το μήνυμα της ελπίδας σε όλη την Ελλάδα. Και να συσπειρώσουμε γύρω μας τις μέγιστες δυνάμεις της κοινωνίας» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυψε και πάλι την αντίθεσή του με το μνημόνιο, τονίζοντας πως ούτε οι διεθνείς αγορές θεωρούν αυτή την πολιτική επιτυχημένη. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «δε θα μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο», επανέλαβε ότι «τον Καλλικράτη όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε».

Ξεκινούν περιοδείες Αβραμόπουλος-Δήμας

Επισκέψεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιήσουν οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ., Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, μετά από εντολή του Αντώνη Σαματά.

Όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το τέλος της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, η Ν.Δ ξεκινά μεγάλη καμπάνια με στόχο μέσα από κοινωνικά ευαίσθητη και εθνικά σοβαρή αντιπολίτευση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Αφού μίλησε για γενικευμένη οικονομική κρίση είπε ότι και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών «ανοίγουμε το δρόμο ώστε το κόμμα μας να βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία».

Ο Σταύρος Δήμας από την πλευρά του επεσήμανε πως πρέπει να εκτιμηθεί ότι η Ν.Δ έχει επιλέξει υποψηφίους με κριτήριο ότι είναι οι καλύτεροι για την αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών. Είπε ότι αυτό δεν πρέπει να εκτιμηθεί μόνο από τα στελέχη αλλά από όλο τον ελληνικό λαό. Επίσης σε ερώτηση αν η Ν.Δ πάει στις εκλογές με βασική θέση απέναντι στο μνημόνιο είπε ότι πρόκειται για γενικότερο θέμα το οποίο αναμφίβολα επηρεάζει τη ζωή όλων και πρέπει να συνεκτιμηθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε