Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αυτή είναι η απόρρητη επιστολή Νικολόπουλου στον Σαμαρά – “Με τρόμο άκουγα τον Βρούτση να μιλάει για μνημονιακές υποχρεώσεις”

Αυτή είναι η απόρρητη επιστολή Νικολόπουλου στον Σαμαρά – “Με τρόμο άκουγα τον Βρούτση να μιλάει για μνημονιακές υποχρεώσεις”

– Την ύπαρξη της επιστολής είχε αποκαλύψει χθες το Newsit – Αναφέρει μεταξύ άλλων:
– “Εμεινα εκκωφαντικά σιωπηλός σε όλη την διάρκεια της συνάντησής μας με την Τρόικα”
– Ζητάει εμμέσως περισσότερες αρμοδιότητες
– Δήλωση με νόημα σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο νεο υφυπουργό:
– “Ενόψει της επικαιροποίησης του μνημονίου στις 24 Ιουλίου που συμπίπτει με τα γενέθλια της Δημοκρατίας μας σου ζητώ να μας κάνετε περήφανους”

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η απόρρητη επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή  εκφράζει πλήρη άγνοια έναντι της «ακολουθούμενης τακτικής» της κυβέρνησης.

Την ύπαρξη της επιστολής είχε αποκαλύψει χθες το Newsit,  δηλώνει στην επιστολή παραίτησής του ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

O κ. Νικολόπουλος δείχνει με την επιστολή παραίτησης – μεταξύ άλλων – να ζητά εμμέσως περισσότερες αρμοδιότητες αναφέροντας:

“Επειδή ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα, έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω εκκωφαντικά σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε, που επέλεξα αυτή την τακτική ήταν αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθεια σου”.

Δηλώνει ακόμη ότι, διαφωνεί με τη στρατηγική και πως υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και έργων και πως υπάρχει κίνδυνος αποχώρησης βουλευτών ή και εταίρου από την κυβέρνηση λόγω των δεσμεύσεων με την τρόικα στα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό.

Είμαι στη διάθεσή σου να συζητήσουμε” αναφέρει στο τέλος της απόρρητης επιστολής του προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σήμερα, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ.Νικολόπουλος αφού ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, στον κ.Παναγιωτόπουλο, είπε με νόημα:

«Εύχομαι σε σένα, Νίκο, αλλά και στον Γιάννη τον Βρούτση, κάθε επιτυχία μέσα από την καρδιά μου, ειδικά ενόψει της επικαιροποίησης του μνημονίου, που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου. Συμπίπτει αυτή η ημερομηνία με τα γενέθλια της Δημοκρατίας μας και ως ένας εκ των 300 πληρεξουσίων της Βουλής, σου ζητώ να μας κάνετε περήφανους».

Kαι συνέχισε: «Ήταν μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Αντώνης Σαμαράς να με συμπεριλάβει στην Κυβέρνηση, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως πρώτιστο καθήκον μου είναι να κρατώ τον λόγο μου προς τους πολίτες που επί 23 χρόνια με στέλνουν ως εντολοδόχο τους στη Βουλή. Και πάλι όμως, θα ευχηθώ να έχω εγώ το άδικο. Οι «καρέκλες» δεν καταξιώνουν τα πρόσωπα. Μόνο οι αποφάσεις και τα έργα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αχαϊα: ”Έφυγα για να μείνω” – Νέα δήλωση με νόημα του Ν.Νικολόπουλου!

Στο NewsIt όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Νικολόπουλου – Η πολυσέλιδη επιστολή του – Ο ίδιος απαντά: “Απέδειξα ότι είμαι εδώ στα δύσκολα”

Ν.Νικολόπουλος: Παραιτούμαι γιατί η κυβέρνηση δεν επαναδιαπραγματεύεται το Μνημόνιο – Κεδίκογλου: “Δεν είναι όλοι για τα δύσκολα…”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε