Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Bild προς Παπανδρέου: στοιχηματίζετε το μισθό σας ότι θα πληρώσετε τα χρέη σας;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Άκρως επιθετική η στάση της γερμανικής εφημερίδας έναντι του Έλληνα Πρωθυπουργού με στόχο κυρίως να “δείξει” ότι οι Γερμανοί πολίτες έχουν μόνο να χάσουν από το δανεισμό της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η στήριξη στην Ελλάδα δεν είναι δώρο, αλλά πιστώσεις που θα επιστραφούν με τόκους.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος επέμεινε όμως στο ύφος ρωτώντας τον Πρωθυπουργό αν η Ελλάδα θα πουλήσει νησιά για να ξεχρεώσει για να λάβει την απάντηση πως “κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία”.
Η εφημερίδα έχει πρωτοστατήσει τον τελευταίο καιρό στον “πόλεμο” δημοσιευμάτων εναντίον της Ελλάδας, ωστόσο η επιθετική της στάση έναντι του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν είναι η μόνη επιθετική κίνηση της Γερμανίας.
Η γερμανική κυβέρνηση προωθεί ψήφισμα από τη Βουλή της χώρας , με το οποίο θα αποκλείεται η δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας να αγοράζει κρατικά ομόλογα ή να χορηγεί δάνεια σε χώρες με προβλήματα χρέους για να επαναγοράσουν τα ομόλογά τους.
Μια κίνηση που προωθείται και από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες με σκοπό να υπάρχει έναν μέτρο πίεσης προς τις αγορές που κινούνται κερδοσκοπικά εναντίον χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα.
Η Κυβέρνηση Μέρκελ θα προωθήσει μάλιστα το ψήφισμα σε καθόλου τυχαίο χρόνο ως προς τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο, στις 17 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν από τη σημαντική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου πρέπει να συμφωνηθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες το συνολικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε